Onnittelut kertuille je pertuille

0
Vuoden Pertuksi Ypäjällä palkittu Pekka Virtanen on ollut pitkään mukana Ypäjän musiikkiteatterin toiminnassa. Ensi kesäksi on valmisteilla Vuonna 85 -teos, jota myös Tuomo ja Iiris Salmela sekä Kari Mäkiranta ovat "into piukassa" tekemässä. Kuva: Oona Tepponen

Siihen on syynsä, miksi tämän pääkirjoituksen otsikossa erisnimet on kirjoitettu pienellä alkukirjaimella, vaikka onkin kyse ypäjäläisen palkitsemisperinteen mukaisista arvonimistä.

Kerttu ja Perttu valitaan joka vuosi ja arvonimen saajia yhdistää työ paikallisen kulttuurin ja kotiseudun hyväksi.

Kun lukee tämänvuotisten palkittujen kertomusta ( LL 14.9.) siitä, mitä kaikkea he ovat puuhanneet ja olleet mukana järjestämässä, ei voi kuin miettiä, miten moni ihminen on saanut niistäkin tilaisuuksista ja tapahtumista itselleen jotakin – vähintään tilaisuuden tuntea olevansa nauttimassa kulttuurista kotiseudullaan.

Juttu muistuttaa jälleen myös siitä, miten moni asia täällä meidänkin seudullamme on täysin riippuvainen täkäläisten ihmisten innosta ja omistautumisesta. Meillä on täällä tapahtumia ja harrastusmahdollisuuksia, jos kertut ja pertut jaksavat niitä viedä eteenpäin ja olla niissä mukana järjestämässä.

Päivi Paija ja Pekka Virtanen ovat tämän vuoden nimetyt Kerttu ja Perttu, mutta heidän valintaansa mitenkään väheksymättä uutinen heistä tarjoaa hyvän tilaisuuden onnitella ja kiittää myös kaikkia heidän kaltaisiaan – heitä, joita on onneksi meidän seudulla paljon, mutta joita ei vielä ole nimetty oman kuntansa kertuiksi ja pertuiksi.