Rakastakaa kotona

0
Mustaksi tummuneet hirret sulkevat maailman menon ulkopuolelle pihasaunassa, kertoo Sari Holappa. sauna on rakennettu 1900-luvun alussa. Kuva: Sari Holappa.

Jo vuosien ajan olemme julkaisseet jokaisessa Rakentaminen ja asuminen -teemassamme Rakasta kotona -otsikolla juttuja lukijoidemme kotoa löytyvistä rakkaista esineistä tai paikoista. Niin teemme tänäänkin.

Tällä kertaa toimittajamme paljastavat, mitä rakasta heidän kodeistaan löytyy. Jutuissa näkyy sarjan idea – jokainen koti on omannäköinen ja jokaisella on jotakin juuri omaa rakasta.

Teeman muissa jutuissa on niissäkin yhteinen viesti: rakkaasta kannattaa pitää huolta.

Rakasta kotia tulee katsella ja kuulostella, ikäänkuin kysyä siltäkin välillä mitä kuuluu. Ihan kuin muiltakin kotona kysytään.

Kotia tulee tarkastella, pistää merkille muutokset ja välillä kurkata tarkemminkin.

Esimerkiksi sinne tiskipöydän alakaappiin, jossa on usein tavaraa niin paljon, että alkavia vesivahinkoja ei meinaa huomata. Tarkan euron politiikka ei ole tietenkään pahasta, paitsi jos nuukuudella tekee isomman vahingon, kuten laittaa vaikkapa lattialämmityksen kylpyhuoneessa pois päältä ja antaa kosteuden kerääntyä.

Palovaroittimet pitää välillä tarkistaa, jotta ehkäistään tulipaloja ja niiden sattuessa saadaan ajoissa rakkaat turvaan.

Ammattilaisilla riittää neuvoja asiaan kuin asiaan ja hyvän neuvon antavat seudun sisustuksen ammattilaisetkin: syksy otetaan vastaan lyhdyin ja viltein, joten kodin lämpöä jokaiselle tähän syksyyn. Rakastakaa kotia ja kotona.

 

Lue tästä teemalehti Rakentaminen ja asuminen ja Rakasta kotona -otsikoitu juttu.