Sadalla eurolla Rovio Pet Foodsin omistajien joukkoon – yhtiö aloittaa osakeannin

0
Rovio Pet Foodsin tehdasrakennus valmistui viime vuonna ja sen kapasiteetti mahdollistaa 15 miljoonan kilon vuosituotannon. Nyt tehdas aloittaa osakeannin, toimitusjohtaja Tero Rovio kertoo. LL Arkisto

Rovio Pet Foods tarjoaa suomalaisille piensijoittajille mahdollisuuden sijoittaa kotimaiseen lemmikkiruoan valmistukseen avaamalla osakeannin uusille B-sarjan osakkeille.

Osakkeita on jaossa rajoitettu erä.
– Tämä on hyvä eettinen sijoitus, jolla mahdollistetaan lemmikeille parempi tulevaisuus, Rovio Pet Foodsin toimitusjohtaja Tero Rovio innostaa.

– Tehtaan perustaminen lähti ajatuksesta tarjota suomalaiselle
lemmikille vihdoinkin ruoka, jonka se ansaitsee. Meillähän on täällä Suomessa kaikki tarvittava puhtaan, ravitsevan ja turvallisen lemmikkien ruoan valmistukseen. Nyt pandemian aikana on kotimaisuus trendinä vahvistunut entisestään ja suomalaiset ovat huomanneet miten tärkeää on turvata elintarvikkeiden, kuten
myös lemmikkien ruoan valmistus kotimaassa.

Nyt tarjolle tulevien B-osakkeiden merkintähinta on 100 euroa/osake.

 

Yhtiön viime vuonna valmistuneen tuotantolaitoksen kapasiteetti mahdollistaa 15 milj. kilon vuosittaisen tuotannon.

Yhtiön suunnitelmissa on kasvattaa tuotannon volyymia hankkimalla robotiikkaa, joka mahdollistaa tuotannon skaalaamisen myös kansainvälisille markkinoille.

– Panostamme tuotekehitykseen keskittyen lemmikkien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tavoitteenamme on avata tulevien vuosien aikana vientiä Pohjoismaihin, Eurooppaan, Venäjälle, Etelä-Koreaan ja Kiinaan. Ainutlaatuisuutemme on herättänyt kiinnostusta myös maailmalla. Olemmekin saaneet yhteydenottoja useilta tahoilta tuotteidemme vientimahdollisuuksiin liittyen.
– Meillä on tuotekehitys omissa käsissämme, kokenut eläinravitsemuksen asiantuntijamme hyödyntää alan uusinta tutkimustietoa lemmikkien ravitsemuksesta ja hyvinvoinnista. Meidän on mahdollista olla edelläkävijöitä, nopean sekä innovatiivisen tuotekehityksemme ansiosta. Tuotteidemme raaka-aineyhdistelmä on ainutlaatuinen, jopa maailmanlaajuisesti.

Rovio Pet Foods käyttää kotimaista, tuoretta kananmunaa yhtenä raaka-aineista.

– Se on tutkitusti parasta proteiinia koirille ja kissoille, laadukkaan aminohappokoostumuksen ansiosta.

– Kaikki tarvittava: tuotekehitys, valmistus ja pakkaaminen tapahtuvat saman katon alla.

Myös raaka-aineet tulevat läheltä tehdasta, mikä mahdollistaa lyhyet kuljetusmatkat.

– Ekologisuus on yksi tärkeistä arvoistamme, ja energiataloudellista toimintaamme edistämään olemme käynnistäneet hankkeet oman aurinkopuiston rakentamiseksi sekä biokaasun hyödyntämiseksi.

 

– Tämä on riskitön mahdollisuus myös ensisijoittajalle ja lemmikin
omistajalle panostaa lemmikkien parempaan tulevaisuuteen, Tero Rovio sanoo.
Rovio Pet Foodsin mukaan B-Osakkeet on suunnattu erityisesti piensijoittajille. Sijoituksille maksetaan osinkoa 6 % neljä kertaa vuodessa.

Yhtiön mukaan sijoituksen tekemisestä sekä palvelun avaamisesta, ylläpidosta ja lopetuksesta ei koidu sijoittajalle mitään hallinnollisia kuluja tai palvelupalkkioita.

– Nettisivuiltamme on pääsy sijoittajapalvelun extranetiin, jossa käyttäjät voivat tehdä uusia sijoituksia, katsoa nykytilannetta, selvittää maksettuja osinkoja ja olla turvallisesti yhteydessä asiakaspalveluun. Rekisteröityminen palveluun onnistuu verkkopankkitunnuksilla.

B-osakkeen omistajilla ei ole äänivaltaa.