Tatu Niemelle luovutettiin juuri äsken hänen kavereidensa hänelle tekemä Ananascar – kelpaa 3-kymppisen miehen ajella! Edessä Susanna Viljas ja Johannes Ojala, takana vasemmalta Sami Pohjansuo, Jukka-Pekka Ojala, Henrika Viljas, Jari-Petteri Jokela, Anne Bergström, Antti Molander ja Eeli Toppari. Kaikkiaan lahjaporukassa oli 27 henkilöä.

Loimaa/Kauhanoja

– Kato kun Tatu on vähän ananasten perään, porukasta todetaan virnistäen.

Tatu Niemi saa nyt kerralla ananasta aika paljon, sillä hänen kaverinsa tekivät hänelle Ananascarin 30-vuotissyntymäpäivälahjaks

i. Auto näyttää ananakselta ja penkkejä peittää ananasaiheinen verhoilu – hajukuusen vieressäkin on pala troopiikkia, kun peilistä roikkuu ananaksenmuotoinen tuoksuttaja.

Mukana tulee ananasrekvisiittaa yhden Ford Ka:n täydeltä, sillä avaimenperä on ananas, takaluukku on täytetty monenlaisilla ananasvirvoitusjuomilla, ja esimerkiksi penkillä lepäilee ananasmallinen pipo.

– Ananasmeikkilaukku, ananaskasvonaamio ja tikullinen ananasaiheisia biisejä, Henrika Viljas ja Anne Bergström luettelevat lisäksi.

Ananasrekvisiittaa riittää. Tässä vielä ananaspipo, Anne Bergström näyttää. Toki lämpöä autoon tuo myös karvainen kattoverhoilu.

Auton lahjoittaa 27 kaveria, joista osa on ollut enemmänkin pajalla pakertamassa ja osa enemmänkin autohommissa tärkeässä sponsorin roolissa.

– Lähti vähän lapasesta, he myöntävät.

Tai tässä tapauksessa ehkä paremminkin ananaksesta.

 

Sen siitä saa, kun ryhtyy vitsillä tuomaan ananaksia lahjaksi kavereille niin häihin, synttäreiksi kuin mökkiviikonloppuihinkin.

Näin on Tatu Niemi tehnyt jo vuosia.

– Muutakin toki ollaan häneltä saatu, mutta se ananas on aina ollut vähän kuin kortti, Susanna Viljas toteaa.

Cruisingissakin Tatulla oli kesällä kuulemma ananaksia mukana ja niitä hän paloitteli kavereille syötäväksi.

Mutta että oma ananasaiheinen auto vastalahjaksi?

– Tatu on niin hyvä ystävä. Aina on auttanut ja ollut kuskina, hän kuvaa koko poppoon puolesta.

– Jokainen tarvitsisi oman Tatun.

Porukka kokee, että nyt oli heidän vuoronsa – silläkin uhalla, että kuskivuoro iskee.

– Kunhan ei tarvitse ajaa tätä, he nauravat ja joku huomaa, että auto olisi ehkä varmuuden vuoksi tarvinnut tehdä kaksipaikkaiseksi tai jopa yksipaikkaiseksi.

Vähän piti testata Ananascarin bilevalmiuskin. Takapenkillä Sami Pohjansuo, Jukka-Pekka Ojala ja kuskin paikalla Johannes Ojala.

 

– Tatu kyllä ajaa Ananascaria ihan hymyssä suin.

 

Lahjaporukka on painattanut itselleen Loimaalla mustat Ananascar-paidat ja synttärisankarille on teetetty oma valkoinen paita, jossa on kaikkien nimet.

Ananascar-nimi tulee siitä, että amerikkalainen autourheilusarja Nascar-sointui ananakseen ja ikkunoissa onkin teippi, joissa on muunneltu amerikkalaissarjan logo ja auton nimi.

Auto on luonnollisesti ajokuntoinen ja katsastettu.

Kaverukset väittävät, että kenelläkään ei ole liiemmin osaamista ananasaiheisten autojen rakentamisesta, mutta niin vain lahja-auton katolla komeilee ananaksen töyhtöä muistuttava rakennelma ja auton maalaus esimerkiksi muistuttaa hienosti ananaksen pinnan kuviointia.

Auton haku kesti vähän aikaa kesällä, kun aihioksi haluttiin auto, jolla ei olisi liian tumma maalipinta. Vaaleampi kun olisi helpompi maalata ananakseksi.

Porukka selaa erityisen WhatsApp-ryhmänsä viestejä ja Fordin ostopäiväksi löytyy 20. heinäkuuta.

Fordin muodot myös osoittautuivat projektin edetessä sopivan pyöreiksi imitoimaan ananasta.

Vaikeimmaksi rastiksi koko projektissa porukka nimeää sen, että se saatiin pidettyä salassa.

Töitä on tehty Jari-Petteri Jokelan ja Anne Bergströmin kotona sijaitsevassa tallissa, joka on luonnollisesti ollut päivänsankarilta kiellettyä aluetta.

– Meillä on monta WhatsApp-ryhmää ja aina pelkäsi, että laittoi tästä väärään ryhmään jotain tietoa tai sanoi Tatun kuullen jotain tähän liittyvää, Susanna Viljas kertoo.

Alkavatko omat tulevat synttärit ja synttärilahjat pelottaa, pitää kysyä koko porukalta.

Ihan hiukan pälyillen kaikki katsovat toisiaan ja nauravat.

– Mää saan kuulemma jonkun kurkkumopon, mutta sillä en aja sitten metriäkään, Susanna Viljas varoittaa muita.

Juttu on tehty torstaina illalla, kun Ananascar oli viimeistelty ja varusteltu. Auto luovutettiin Tatu Niemelle Pappisten lavalla hänen syntymäpäivillään juuri äsken.

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä