Vaihtuvuus ja loukkaantumiset Hurrikaanin huolena

0

Hurrikaani- Loimaa starttaa 15. Mestaruusliigakauteen kovasti uudistuneena. Kaikkiaan kuusi pelaajaa jätti keväällä seuran, ja tulijoita on viisi. Sen lisäksi syksyn alkaessa joukkuetta on vaivannut loukkaantumissuma, sillä edelleen loukkaantuneiden kirjoilla on Mikko Suomalainen, Aleksi Muukkonen ja Lauri Vanhanen. Näistä pelaajista ainakin Suomalainen ja Muukkonen olisivat olleet suurella todennäköisyydellä avausseitsikon miehiä. – Saimme kevään ja kesän vetää suunnitellusti, mutta syksyn alussa tuli loukkaantumisia, jotka ovat sotkeneet harjoittelua, Jussi Heino tilittää. Nyt neljättä kauttaan Hurrikaanin penkin päässä aloittava päävalmentaja ei kuitenkaan laita päätä pensaaseen, vaan uskoo joukkueen parantavan pelaamista kauden edetessä. Heino tietää, missä on joukkueella isoimmat kehityskohteet. – Meidän pitää edelleen pyrkiä selkiyttämään pelaamistamme. Pelitavan pitää tulla selkäytimestä. Isoin tavoite on saada kaikki pelaajat samalla pelikirjan sivulle.

Hurrikaani pelasi ennen kauden alkua kuusi harjoituspeliä, joista irtosi kaksi voittoa. Se on varsin vaatimaton saldo, mutta se ei kuitenkaan kerro joukkueen iskukyvystä paljoakaan. Päinvastoin, kauden alla pelatut pelit ovat osoittaneet, että Hurrikaani on onnistunut pelaajahankinnoissaan erinomaisesti. Joukkue on täysin kotimainen, ja ainoastaan kotiinpaluun tehnyt Aleksi Kaatrasalo on yli kolmekymppinen. Kaatrasalon lisäksi Luka Marttila (18), Muukkonen (19), Jarno Koivuniemi (21) ja Antti Ropponen (26) ovat osoittaneet olevansa joukkueelle todellisia vahvistuksia. Marttila ja Muukkonen ovat nuoresta iästä huolimatta pelanneet fiksua ja hyökkäysvoittoista lentopalloa. Kaatrasalon lisäksi myös Ropponen palaa Loimaalle, yhden loukkaantumisten värittämän kauden jälkeen, kovassa kunnossa. Vanha nilkkavamma on enää muisto ja mies on omien sanojensa mukaan lähes täydessä fyysisessä kunnossa. – Fysiikka menee koko ajan eteenpäin, eikä nilkka enää vihoittele ollenkaan, Ropponen myöntää. Hakkuri on Kaatrasalon ja kapteenina jatkavan Tapio Toiviaisen ohella niitä pelaajia, joilta on lupa odottaa tulosta. – En aseta itselleni mitään tavoitteita, vaan mennään päivä kerrallaan. Ropponen lähti edellisen Hurrikaani- kauden jälkeen ulkomaille, mutta joutui nilkkavamman takia palaamaan takaisin Suomeen ja Kokkolaan. Mies pelasi viime kauden lopun Tiikereissä, mutta kesällä oli paluu tuttuun Hurrikaanipaitaan. – Itselleni Suomessa on tasan kaksi joukkuetta, Tiikerit ja Hurrikaani. Loimaalla on osaava organisaatio ja tänne on ollut aina helppo palata, Rane paljastaa.

 

Hurrikaani lähtee Mestaruusliigakauteen ehkä nuorimmalla joukkueella koskaan. Nuoruus ei kuitenkaan ole negatiivinen asia. Heino on profiloitunut nuorten pelaajien kehittäjänä, ja osittain tämän takia Hurrikaanilla on joka kevät jopa ylitarjontaa nuorista suomalaisista pelaajista. Nyt Kuortaneelta tuleva, Maskun Katajan kasvatti Marttila ja Oulussa Ettassa kaksi liigakautta pelannut Muukkonen ovat Heinon valvovan silmän alla. Sen lisäksi Santeri Välimaa jatkaa ykköspassarina, joten Heinolla on käsissään mielenkiintoinen, ison potentiaalin omaava joukkue. Kausi alkaa Hurrikaanin kannalta ehkä liian aikaisin, mutta joukkue tulee parantamaan syksyn aikana pelaamistaan paljon. Jos nousujohteisuus kantaa pitkälle kevääseen, voi pudotuspeleissä tapahtua mitä vain. Nimet Hurrikaanipaidan selässä eivät välttämättä kerro kaikkea, vaan kannattaa ottaa koppi Heinon terveisistä kotiyleisölle: Seuratkaa meidän nuoria pelaajia ja sitä, miten he kehittyvät kauden aikana, kun saavat vastuuta!

Kausi alkaa sunnuntaina vieraspelillä Joensuussa ja kotiavaus on ensi viikon keskiviikkona, jolloin Loimaalle saapuu Akaa- Volley uuden päävalmentajansa Olli Kunnari johdolla.

 

Valtteri Arra