Valepa parempi Oripäässä

0

Hurrikaani – Valepa 1-3 (20-25,16-25,25-19,18-25)

 

Hurrikaani- Loimaa ja Vammalan Lentopallo kohtasivat harjoitusottelun merkeissä Oripäässä torstai- iltana. Kotijoukkue Hurrikaani pääsi testaamaan kuntoaan Mestaruusliigan ennakkosuosikkia vastaan, jonka riveissä oli mukana EM- kisakävijät Mikko Esko ja Sakari Mäkinen. Vieraiden päävalmentaja Janne Kangaskokko pystyi kierrättämään koko pelaaja- arsenaalia, kun taas Jussi Heinolla vaihtopenkki ammotti lähes tyhjyyttä. Poissa olivat Mikko Suomalainen, Aleksi Muukkonen ja Lauri Vanhanen. Kaikilla pelaajilla on pieniä kolhuja, joten Heino halusi heitä säästellä reilun kahden viikon päästä alkavaa liigakautta varten.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä Valepa pelasi ns. parhaalla seitsikolla, joten saatiin hyvä vertailukohta siihen, missä itse mennään. Kyllä isoimmat erot tulevat kosketusten laadussa ja joukkuepelaamisessa. Kaveri teki paljon vähemmän myös helppoja virheitä. Nämä asiat ovat kuitenkin meidän osalta parannettavissa kovalla harjoittelulla, joten sen suhteen en ole yhtään huolissani, Heino summasi.

Harjoituskaudella paljon positiivista palautetta saanut liigadebytantti Luka Marttila esiintyi jälleen edukseen. Nuori mies esitti fiksuja ratkaisuja, ja pelaamisesta huokui rauhallisuus. Tämän huomioi verkon toisella puolella pelannut ex- Hurrikaani Sakari Mäkinen. – Pitkään aikaan ei Kuortaneelta ole tullut suoraan Mestaruusliigaan näin valmista pelaajaa. Todella valmiin oloinen pelaaja, Mäkinen kehui. Marttila oli Hurrikaanin toiseksi tehokkain pelaaja, Antti Ropposen (20pistettä) jälkeen 19 pisteellä. – Vastus oli kova. Kaverilla on maailmanluokan passari (Mikko Esko), jonka pelaamista on vaikea lukea, Marttila pohti.

Hurrikaani jatkaa harjoituspelejä tulevan viikonloppuna Hunajaturnauksessa Akaassa. Lauantaina joukkue pelaa kaksi alkusarjan peliä ja sunnuntaina on luvassa sijoitusottelu. Samaan turnaukseen osallistuu myös torstainen vastustaja Valepa.

 

Valtteri Arra