Yksi uusi koronatartunta Loimaalla

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla on todettu yksi uusi koronatartunta keskiviikkona.
Tapaus liittyy Loimaan Evankelisen Kansanopiston tartuntaketjuun. Tartunnan saaneen lähipiiristä asetettiin kaksi henkilöä karanteeniin.
Kansanopiston tartuntaketjusta on todettu yhteensä 12 sairastunutta.
Perjantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä kuusi ja eristyksessä kuusi henkilöä. Oripäässä ei ollut yhtään henkilöä karanteenissa eikä eristyksessä.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 178 ja Oripäässä 38 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

Kaupungin terveydenhuollosta tiedotetaan, että rokotuspuhelin, josta rokotusaikoja voi varata, on nyt käytössä ympäri vuorokauden seitsemänä päivänä viikossa.
Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä, ja tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo, että rokotusajan varaajalle soitetaan takaisin noin viikon sisällä.
Lisäksi ne henkilöt, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen, voivat tarvittaessa yrittää aikaistaa toisen rokoteannoksen saamistaan kaupungin verkkosivujen ajanvarauksen kautta.
Heikkinen kertoo, että aikaistettuja kakkosrokotuksen aikoja voi varata ensi viikon torstaille. Hän muistuttaa, että rokotettavan ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen välillä on oltava väliä vähintään kuusi viikkoa. Rokotettavan on tärkeää tietää se, minkä rokotteen hän on saanut ensimmäisenä annoksenaan, ja merkitä se lisätietoihin ajanvarauksen yhteydessä.
Heikkinen sanoo, että rokotusaikaa aikaistavan henkilö ei tarvitse perua aikaisemmin saamaansa rokotusaikaa, sillä alkuperäinen rokotusaika voidaan perua rokotustilanteen yhteydessä.