PÄÄKIRJOITUS Aikaan pitäisi saada

0
LL Arkisto 12.4.2019

Noin 30 ihmistä kuunteli Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin ja kansanedustaja Katja Hännisen ja Johannes Yrttiahon katsaukset ajankohtaisuuksista ja hyvinvointialuevaalien teemoista (s. 5).

Puoluejohtaja ymmärrettävästi puhui sen puolesta, että ihmiset näkisivät vaalit poliittisina eivätkä niinkään paikkakuntavaaleina.

Pitää myös muistaa, että turkulaisia äänestäjiä on muuhun maakuntaan verrattuna niin paljon, että he eivät jää ilman edustajia.

Vaaleissa on aina kyse linjoista, mutta linjat juuri vaikuttavat pikkuasioihinkin. Samalla kyse on myös siitä, saako voittajakaan asioita lopulta eteenpäin. Yksin ei onnistu sekään, vaan joutuu tekemään yhteistyötä.

Ihan samanlaisia ovat muutkin vaalit. Voit olla kyläsi valittu ja vaikka miten kiehtova ja voimakas persoona kuntavaltuustossa, mutta yksin jäät asiasi kanssa, jos et osaa perustella muille asiaasi.

Raamit kaulassa on sote-valtuustoonkaan turha mennä. Oman seudun puolenpitäminen tulee vaatimaan verkostoitumista, yhteistyökykyä, kompromisseja ja sitä, että voimia käytetään oikeisiin asioihin.

Niitä nimittäin tarvitaan: uusi organisaatio on niin iso ja palvelut elintärkeitä. KU