Alkuvuoden verokertymä lämmittää Ypäjän taloudessa

0

YPÄJÄN kunnalle on kertynyt verotuloja ensimmäisen puolen vuoden aikana enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.
Kesäkuun loppuun mennessä verotuloja oli kertynyt yhteensä 4,5 miljoonaa euroa, joka on noin 370 000 euroa enemmän kuin vuosi sitten. Valtionosuuksia on kertynyt kutakuinkin viime vuoden tapaan.
Toimintatuottoja on kertynyt puolen vuoden aikana vajaat 1,4 miljoonaa euroa, joka on arviolta 190 000 euroa enemmän kuin viime vuonna.
Kunnan talous- ja hallintopäällikkö Pirjo-Maarit Hellman kertoo, että terveydenhuoltopalveluista on puolestaan odotettavissa lisää maksettavaa Ypäjälle ja muille jäsenkunnille Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin lisätalousarvioiden kautta. Toisaalta hän huomauttaa, että valtio on luvannut maksaa koronasta aiheutuvia kustannuksia.
Sote-palveluiden kustannukset tarkentuvat loppuvuoden aikana ja viimeistään kunnan tilinpäätöksessä.
Talousarvion perusteella Ypäjällä tavoitellaan noin 200 000 euron ylijäämää kuluvalle vuodelle. Kunnan taseessa on aiemmilta vuosilta kertynyttä ylijäämää noin 1,8 miljoonaa euroa.
Kokonaisuutena Hellman arvioi, ettei Ypäjän kuluvan vuoden taloudellinen tilanne näytä kovin huolestuttavalta. Hänen mukaansa on mahdollista, että tältä vuodelta saadaan ylijäämäinen tulos.
Talouden osavuosikatsaus oli esillä Ypäjän kunnanvaltuustossa.