AU kärsi ison tappion Valkeakoskella

0
Juuso Loponen teki ensimmäisen liigamaalinsa. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijoiden paluu maajoukkuetauolta Futsal-Liigan tositoimiin oli vaisu. Joukkue kärsin ruman tappion Valkeakoskella Mad Maxille lukemin 10-2.

Jo ennen ottelua oli tiedossa, että ottelusta tulee haastava, kun AU:n korvaamattomat Jani Luoma ja Henri Saarinen puuttuivat kokoonpanosta parin muun poissaolon ohella. Silti kukaan ei uskonut, että tuollainen maalimäärä omiin menisi. Viininpunaisten puolustus ei ollut tällä kertaa tarpeeksi tiivis ja se kuuluisa ”oma peli” oli jäänyt harjoituskentälle.

Ottelu oli jo seitsemän minuutin jälkeen 3-0. AU otti tässä kohtaa aikalisän, ja yritti kasata rivejään. Suurta ryhtiliikettä ei kuitenkaan tapahtunut. Alastaro sai maalihanat auki, kun vastustajalla oli neljä maalia taulussa. Juuso Loposen kaunis läpiajomaali antoi joukkueelle uskoa ja virtaa. Paljon puhuttu momentum katkesi kuitenkin vain 14 pelisekunnin päästä, kun Mad Max pommitti viidennen maalinsa. Tauolle siirryttiin tilanteessa 7-2. Purppuralohikäärmeiden toisen maalin iski pelikentille palannut Mikke Louhela, jolle Tuomas Happonen tarjoili nappisyötön.

Pukukopissa pelaajat loivat uskoa toisiinsa, mutta kentälle tuo usko ei siirtynyt riittävissä määrin. Toinen jakso oli enemmän tai vähemmän pelailua. Tyly isäntäjoukkue kaunisteli tulostaulun lukemat pyöreiksi. Alastarolla oli omat tonttinsa, mutta tällä hetkellä jokin apina painaa hyökkääjien harteilla maalipaikoissa. T. Happonen pelasi hyökkäyspäässä pirteästi, mutta hänellä ei ollut tuuriakaan mukana maalipaikoissa Janne Mäkisen kanssa, joka tällä kertaa stunttasi Luoman paikalla ykköskentässä.

Ottelun lopputulos ei kerro koko totuutta joukkueiden välisestä tasoerosta. Sitä eittämättä on, mutta ei läheskään noin paljoa. Mad Max osasi hyödyntää pientä kotihalliaan hyvin. Joukkueen tulivoima korostui, kun maalilaukauksia pystyi yrittämään heti keskiviivan ylitettyä. Laukauksien laatu on yksi asioista, joissa AU tulee vielä perässä liigan huippujoukkueita, mutta eroja lähdetään viikko viikolta kuromaan ja oppimisprosessi jatkuu. Seuraavaksi AU kohtaa tulevana viikonloppuna vieraissa Akaa Futsalin, joka on liigan hallitseva pronssijoukkue.