AU:n käynnistymisvaikeudet liigassa saivat jatkoa

0
AU-pelaajien itseluottamusta on koeteltu alkukauden aikana. Kuvassa Sami Happonen (vas.), Teemu Virtanen, Henri Saarinen ja Tuomas Happonen. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat koki ison tappion hallitsevan SM-pronssijoukkue Akaa Futsalin käsittelyssä. Kotijoukkue takoi Toijalassa tulostaululle murskalukemat 11-1, kun AU:n peli romahti toisella jaksolla.

Ensimmäinen puoliaika oli johtoportaan sanoin ”ihan ok”, vaikkakin tauolle mentiin tilanteessa 4-1. Viininpunaisten peli-ilme oli kuitenkin lupauksia herättävä. Lisäksi oli senteistä kiinni, että Alastaro olisi saanut niin sanotun pukukoppimaalin juuri ennen taukosummeria, kun Mikke Louhela ja Jani Luoma karkasivat vastahyökkäykseen. Maali jäi syntymättä, kun Louhelan ratkaisusyöttö oli rahtusen liian kova.

Alastaron ainokaisen iski ottelussa Teemu Virtanen muutaman peliminuutin jälkeen Otto Rouhiaisen syötöstä. Virtanen on aloittanut AU-paidassa kerrassaan vakuuttavasti.

AU:lla oli tauolla hyvä tsemppihenkki päällä, mutta parketille tuo ei siirtynyt millään tavalla. Kotijoukkue ratkaisi ottelun pikaisella aikataululla toisen jakson alkuminuuteilla muutaman maalin ryppäällään. Vaikka pelihuumoria koeteltiin, niin Purppuralohikäärmeet yritti edes kaunistella lukemia. Tulosta ei kuitenkaan tällä hetkellä tule. Maalipaikkoja joukkue kykenee luomaan, mutta viimeistely jättää tällä hetkellä toivomisen varaa, eikä tuurikaan käy. AU on pommittanut neljään peliin jo mielipuoliset yhdeksän tolppalaukausta. Saa nähdä, koska edes yksi vastaavista menisi vaikka tolpan kautta sisään.

Joukkueella on ollut viimeisessä kahdessa ottelussa kaikki edellytykset tehdä jopa viitisen maalia per peli. Se ei poista kuitenkaan sitä tosiasiaa, että nuokaan maalimäärät eivät riittäisi nykyisellä puolustuspelillä voittoon Suomen kärkijoukkueita vastaan. Alastaron on ehdottomasti tiivistettävä puolustustaan tulevissa koitoksissa.

Akaan riveissä pelasi ottelussa viisi maajoukkuepelaajaa, joka kyllä näkyi isona tasoerona joukkueiden välillä. Ainakaan tässä kohtaa kautta AU ei aivan pysty taistelemaan vieraskentällä voitosta liigan absoluuttisia huippujoukkueita vastaan. Siinä mielessä pitää pelaajia kohtaan olla armollinen vaikealla hetkellä. Alastaro tekee kaikkensa avatakseen voittotilinsä lauantaina Ylivieskassa. Haaste on toki kova, sillä Vieska Futsal on aloittanut kautensa väkevästi voitettuaan neljästä pelistään kolme.