Bisons kärsi kauden avaustappion ennakkosuosikki Seagulssille

0

Korisliigaan palanneen Loimaa Bisonsin kauden toinen ottelu pelattiin tiistaina Helsingissä, kun saviseudun koripalloylpeys kohtasi Töölön Kisahallissa Seagullsin. Ennakkoon kenties kauden suurimmaksi ennakkosuosikiksi kaavailtu Seagulls voitti ottelun lopulta 83-71.

Ottelun alkuun Seagulls oli tyly isäntä. Se repi peräti 13-2 johdon heti ottelun alussa ja Bisons oli pakotettu reagoimaan. Ensimmäisellä jaksolla tuli Bisonsille myös huonoja uutisia, kun kauden ensimmäisessä ottelussa 16 pistettä takonut Zach Thomas loukkasi sormeaan. Vielä on epäselvää, onko Thomas sivussa seuraavista otteluista.

Bisons pääsi ottelun edetessä paremmin rytmiin, ja onnistumisia alkoi tulla. Cortez Edwards (16p/6l/5s) johti Bisonsin hyökkäyksiä tyylillä ja loppujen lopuksi puoliajalle siirryttiin kotijoukkue Seagullsin johtolukemissa 50-38.

Bisonsin puolustus ei ollut yhtä terävää kuin kauden avauksessa Tampereen Pyrintöä vastaan. Seagulls pääsi toteuttamaan hyökkäyksiään ja muutamien nukahdusten kautta pääsi aina aika-ajoin repimään eroa. Bisons ei kuitenkaan luovuttanut, vaan sarjanousija roikkui jatkuvasti noin kymmenen pisteen päässä kotijoukkueesta.

Viimeisellä neljänneksellä Bisons ei saanut tarvittavaa kirivaihdetta silmään, vaan Seagulls kontrolloi ottelun tempoa hienosti ja jarrutti Bisonsin aikeet tulla otteluun takaisin. Bisonsin parhaana palkittiin kapteeni Juho-Matti Henttonen, joka latoi taululle 14 pistettä ja raapi kolme levypalloa. Bisonsin muita onnistujia olivat myös Kazembe Abif (15p/6l) sekä Andre Norris jr. (10p/5l/3s). Seagullsilta parhaana palkittiin ex-Biisoni Tuukka Kotti, joka ei epäonnistunut yhdessäkään pelitilanneheitossa ja laittoi taululle miehekkäät 16 pistettä ja haki kahdeksan levypalloa.

Bisonsin seuraava ottelu pelataan tulevana lauantaina 9.10., kun Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan joensuulainen Kataja Basket.