Bisons kärsi kirvelevän tappion Lahdessa

0

Koripallo
Ilari Uusitalo

Bisons Loimaa matkasi lauantaina Lahteen, kun Lahti Basketball isännöi loimaalaisia. Bisons sai ottelupäivän aamuna huonoja uutisia, kun Zach Thomas ei pystynytkään pelaamaan iltapäivän kamppailussa. Erittäin tiukkojen vaiheiden jälkeen ottelu kääntyi LaBa:lle loppulukemin 89-86.

Ensimmäisellä neljänneksellä molemmat joukkueet laittoivat otteluun vauhtia. Tempo oli kova ja molemmat joukkueet saivat onnistumisia. Bisonsilta ensimmäisellä neljänneksellä onnistujiin lukeutuivat Vesa Heinonen, joka kirjautti seitsemän pistettä, sekä Sami Tahvanainen, joka kirjautti viisi pistettä. Ensimmäinen neljännes päättyi loimaalaisten 20-18 johtolukemissa.

Toisen neljänneksen alkuun Bisonsille tuli hankaluuksia, kun Andre Norris jr. sai hieman pehmoisen oloisesti jo kolmannen virheensä. Tämä pakotti Norrisin huilamaan puoliaikaan asti. Ottelu jatkui tasaisesti molempien joukkueiden vielä etsiessä parasta hyökkäyspeliään. Penkiltä otteluun sisään tullut Teemu Knihtinen naputti kaksi onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja piti osaltaan Bisonsia ottelussa mukana. Tauolle lähdettiin kotijoukkue Lahden johtaessa lukemin 42-40.

Kolmannen neljänneksen alkuun nähtiin Lahti Basketballin kokeneelta Sherwood Brownilta todella sikamainen temppu. Brown tinttasi kyynärpäällä Bisonsin Vesa Heinosta leukaan täysin tilanteen ulkopuolella ja sai tempustaan suoran ulosajon. Bisons sai tilanteesta lisävirtaa ja Cortez Edwardsin, Juho-Matti Henttosen sekä Andre Norris jr:n donkeilla LaBa oli pakotettu aikalisälle. Aikalisän jälkeen lahtelaiset saivat pelistään paremmin kiinni ja jakso eteni tasaisesti molempien joukkueiden hieman laskiessa tempoa. Bisons kontrolloi johtoasemasta ottelua ja kolmas neljännes päättyi lopulta loimaalaisten 60-67 johtolukemissa.

Neljäs jakso oli kaikin puolin erittäin tasaista vääntöä. Lahti pääsi kuskin paikalle ex-biisoni Ville Karvosen kovalla kolmen pisteen suorituksella noin neljä minuuttia ennen loppua. Kun Bisons ei onnistunut parissa hyökkäyksessä ja Lahti sai itseluottamusta puolustuksen kautta, ei Bisons pystynyt vastaamaan ratkaisuhetkillä. Viimeisen niitin ottelulle sinetöi Lahden Admon Gilder vapaaheittoviivalta.

Bisonsista ottelun parhaana palkittiin huikean pelin pelannut Cortez Edwards (15p/10l/8s/5r). Lahtelaisilta parhaana palkittiin Ville Karvonen (12p/3l/4s). Bisonsin kapteeni Juho-Matti Henttonen pelasi kotikaupungissaan hienon pelin tehtailen 21 pistettä ja raapien yhdeksän levypalloa.
– Pelasimme hyvää koripalloa 35 minuuttia, jonka jälkeen päästimme Lahden juoksemaan johtoon parilla helpolla korilla. Kausi on pitkä ja meidän on pidettävä pää ylhäällä, vaikka kovia pelejä on tulossa, Henttonen sanoi.
Henkilökohtaisesta esityksestään Henttonen sanoi, ettei oma tilastorivi paljoa lämmitä joukkueen hävittyä niukasti.

Bisons jatkaa kauttaan tulevana keskiviikkona, kun tähän mennessä sarjassa puhtaalla pelillä operoinut, suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva Karhubasket saapuu Loimaan liikuntahalliin. Ottelu alkaa kello 18.30.