Hurrikaani pysähtyi Hurmokseen

0

Karelian Hurmos – Hurrikaani 3-0 (25-12,25-21,25-16)

 

Kuten harjoituskausi antoi odottaa, joensuulainen Karelian Hurmos on tällä kaudella vakavasti otettava vastustaja kelle vain. Hurmos osoitti jo harjoituspeleissä, että joukkue on tehnyt kesällä hyvin hommia, ja täsmähankinnat hakkuri Eetu Häyrisen ja yleispelaaja Jere Heiskasen osalta näyttävät osuneen napakymppiin. Sunnuntaina tämä kaksikko pelasi tehokkaasti hyökkäyksessä, eikä Hurrikaani saanut miehiin minkäänlaista otetta. Häyriselle kirjattiin 14 pistettä 50% hyökkäystehoilla, ja Heiskanen laittoi vieläkin paremmaksi 19 pisteellä ja 65% tehoilla.

Hurrikaanin kauden avaus ei Joensuussa antanut paljon ilonaiheita. Joukkue ei ollut millään tavalla valmiina pelaamaan, mikä näkyi kuusikon pelaamisessa. – Meillä oli tänään jännitystä liikaa otteissa. Samalla kotijoukkue oli todella hyvä, Jussi Heino kehui isäntiään. Heinon mielestä vastaanottopelaamisessa on eniten parantamista, mutta toisaalta päävalmentaja antoi synninpäästön aloitussyötölle. – Hurmoksen hyvä peli ei ollut yllätys millään tavalla, se on pelannut syksyn harjoituspeleissäkin hienosti. Emme päässeet kiinni Häyriseen tai Heiskaseen millään tavalla, Heino lisäsi.

Päävalmentajansa kanssa samoilla linjoilla oli myös Aleksi Kaatrasalo. Kaatrasalo ei avaustappion jälkeen vaipunut kaamokseen, vaan kokenut pelaaja tietää, että seuraavaan peliin nuoren joukkueen on jo helpompi lähteä. – Oltiin tänään huonoja, mutta ei tätä tappiota kannata liikaa murehtia. Nyt katsellaan videolta meidän virheitä ja otetaan opiksi. Homma lähtee varmasti parempaan suuntaan, Aku vakuutti.

Loimaalaisten ilon aiheet olivat vähissä, mutta Antti Ropponen (13pist. 2torjuntaa) oli joukkueensa parhaimmistoa. Sen lisäksi vaihdosta kentälle tullut Aleksi Muukkonen (10pist.) osoitti potentiaalinsa. Sairauslomalla Joensuun reissulta oli enää Mikko Suomalainen. On mahdollista, että Suomalainen nähdään parketilla keskiviikkona kotiavauksessa Akaa- Volleyta vastaan.

Heinon mukaan keskiviikkona isossa roolissa on joukkueen syöttö- vastaanotto- pelaaminen. – Omassa kotisalissa syötön pitäisi kulkea hyvin. Hyvällä syötöllä saadaan kaverin vastaanottoa rikki, jonka jälkeen pääsemme paremmin heidän vahvoihin laitureihin kiinni, mies paljastaa. Keskiviikon kotipeliin isoimman haasteen nuorelle joukkueelle tuo ensi- esiintyminen uudelle kotiyleisölle. Jos tunne pysyy kurissa, kotivoitto Akaasta on täysin realistinen. Olli Kunnarin valmentama Akaa on aloittanut kauden kahdella tappiolla, joten jompikumpi joukkueista avaa voittotilinsä tämän kauden Mestaruusliigassa.

 

Valtteri Arra