Hurrikaanille avausvoitto Raisiossa

0

Raision Loimu – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (22-25,22-25,25-22,23-25)

 

 

Hurrikaani- Loimaa sai keskiviikkona Raisiossa paikallisottelussa vihdoin tappioputken poikki. Kauden avausvoitto näkyi katsomoon saakka helpotuksena niin pelaajien, kuin päävalmentaja Jussi Heinon kasvoilta. – Iso helpotus. Meiltä ehdottomasti kauden paras peli tähän mennessä, Santeri Välimaa tunnusti. Välimaa ei keskiviikkona joutunut juoksemaan pallon perässä niin paljon, kuin aikaisemmissa peleissä. Koko joukkueen vastaanottopelaaminen oli rauhallista ja varmaa. Kun pallot nousivat Välimaalle tarkasti, pääsi Hurrikaani hyökkäämään laadukkaasti koko joukkueen voimin. Antti Ropponen paukutti mahtavat 26 pistettä ja nappasi peräti kuusi torjuntaa. Sen lisäksi Ropponen otti nyt roolia ratkaisuhetkillä, kantaen nuorta joukkuetta reppuselässään.

Vierasvoiton arvoa nostaa se, että nyt Hurrikaani nousi ensimmäisessä ja neljännessä erässä takaa- ajotilanteesta Loimun ohi. Neljännen erän ja samalla koko ottelun voiton kruunasi Ropposen ässäsyöttö, johon ottelu lopulta myös päättyi. Neljännessä erässä raisiolaiset johtivat jo 16-9, mutta tästäkin tilanteesta vieraat nousivat piste pisteeltä lähemmäksi isäntiä, ja lopulta ohi. – Meiltä kauden tasokkain ja tasaisin ottelu, Heino taustoitti. – Meidän pelaaminen rauhoittui selvästi, kun saimme vastaanottopelaamisen kuntoon. Se antoi meille paljon laadukkaita hyökkäyspaikkoja, Heino kiitteli.

Ropposen lisäksi Aleksi Muukkonen saalisti 17 pistettä ja neljä ässää. Luka Marttila paukutti toiselta laidalta 20 pistettä ja kolme ässää. – On hienot fiilikset voittaa Raisiossa. Täällä on tullut käytyä junnuja seuraamassa pelejä, Maskun Katajan kasvatti fiilisteli. Myös Marttila pelasi kauden parhaan pelinsä. Vaikka Loimu yritti aloitussyötöllä pehmittää Marttilaa, se ei miestä haitannut. Päinvastoin. 18- vuotias hyökkäsi 56% tehoilla, eikä mies pysähtynyt kuin kerran raisiolaisten torjuntaan.

Vierasvoitto rakkaasta vihollisesta antaa Hurrikaanijoukkueelle varmasti lisää itseluottamusta. Kovan taistelun kautta tullut voitto osoitti, että joukkue on menossa oikeaan suuntaan. Vieläkin tuli hetkiä, jolloin joukkueen pelaaminen puuroutui, mutta näitä hetkiä tuli huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmissa otteluissa. Vierasvoitto takataskussa on erinomainen lähtökohta lauantaiseen kotipeliin Vantaa Ducksia vastaan. Luultavasti tähän peliin Hurrikaani saa mukaansa myös Mikko Suomalaisen, joka keskiviikkona oli kipeänä poissa kokoonpanosta.

 

Valtteri Arra