Hurrikaanille kolmas voitto

0

Hurrikaani- Loimaa – Lentopalloseura Etta, Oulu 3-1 (19-25,25-23,25-19,25-16)

 

Hurrikaani- Loimaa jatkaa vahvassa voittoputkessa. Joukkue aloitti kauden neljällä tappiolla, mutta on nyt päässyt sinuiksi Mestaruusliigan vaatimuksiin, ja purjehtii hyvällä itseluottamuksella kolmen ottelun voittoputkessa. Torstaina Hurrikaanin vireen sai kokea Etta.

Vaikka ottelun alku näytti siltä, että torstain kamppailusta tulee isännille vaikea, lähti peli aukeamaan Hurrikaanilla toisesta erästä alkaen. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä vähemmän kotijoukkue teki virheitä. Vastaavasti oululaisvieraille peli muuttui toisesta erästä alkaen väkinäiseksi ja kaavamaiseksi. Ettan passari pelasi hyökkäyskuvioita pitkälti nelospaikan kautta, mihin Hurrikaani pääsi hyvin kiinni. Kun Eetu Pennanen oli vieraiden yksinäinen sankari, tuli Ettan menestyminen lähes mahdottomaksi. Pennasen pelaaminen oli läpi ottelun tasaista, mutta muun joukkueen pelaaminen vaihteli rajusti.

Loimaalaisten sankariksi nousi tällä kertaa 18- vuotias Luka Marttila (19pist. +13, 3ässää), joka esitti jälleen kerran hämmästyttävän kypsiä otteita. Pitää muistaa, että kyseessä on vasta ensimmäistä kauttaan liigassa pelaava tulokas. – Oma peli on alusta parantunut. Alussa tuli jännitettyä ja tehtyä sen takia tyhmiä virheitä. Nyt on peliajan takia oppinut nauttimaan pelaamisesta, mies kommentoi vaatimattomasti. Kun Santeri Välimaan passitempo osui nappiin Marttilan ja Antti Ropposen kanssa, oli vierasjoukkueen torjuntapelaaminen vaikeuksissa. – Tämän ottelun nimi oli Santeri Välimaa, mies pelasi hienoa ja nopeaa laitatempoa heikommastakin vastaanotosta, Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa kehui.

Hurrikaanin peli vapautui kolmannessa erässä, jossa Ropponen ja Marttila ottivat isompaa roolia ja johdattivat kotijoukkueen tykitystä. Erityismaininnan ansaitsee Tapio Toiviainen, joka joutui pikahälytyksellä liberoksi, Peter Vuorisen jäätyi armeijaan. Kapteeni suoriutui tehtävästään täydellisesti, ilman yhtään vastaanottovirhettä. Toiviaisen pelaaminen kuvastaa hyvin nyky- Hurrikaania. Kun joukkue on saanut voittoja alle, sen peli on vapautunutta ja itsevarmaa. Edelleen joukkue tekee hetkittäin helppoja henkilökohtaisia virheitä, mutta nyt niitä ei tule alkukauden tapaan enää montaa putkeen. Tämä kielii siitä, että Hurrikaani on kasvanut henkisesti häviäjästä voittajaksi. – Ekan erän jälkeen saatiin tasapainoa pelaamiseen. Ei tänään mikään ihmeellinen peli ollut, mutta riitti voittoon, Jussi Heino kommentoi.

Hurrikaani jatkaa kotipelejään sunnuntaina, jolloin Loimaalle saapuu Valepa. Tällöin Hurrikaani pääsee todelliseen testiin, sillä Valepa on tällä kaudella jo kerännyt kokemusta Mestarien liigan peleistä.

 

Valtteri Arra