Hurrikaanille kotitappio

0

Hurrikaani- Loimaa – Akaa- Volley 1-3 (23-25,19-25,25-18,22-25)

 

Kauan odotettu kotiavaus yleisön edessä näki päivänvalon keskiviikkona. Uudistunut ja nuorentunut Hurrikaani- Loimaa esiintyi ensimmäistä kertaa kotiyleisölleen, jota paikalle oli saapunut 767 katsojaa. Aleksi Muukkosen kommenttia oli helppo uskoa: – Kotiavausta ja erityisesti yleisön edessä pelaamista on odotettu kauan. Oli se hienoa, Hurrikaanin parhaana palkittu Muukkonen myönsi.

Muukkonen oli kotijoukkueen nuorisokaartista parhaiten esillä. Parikymppinen yleispelaaja otti uuden kotiyleisön haltuunsa ensimmäisestä erästä alkaen. Kaikkiaan 25 pistettä, viisi ässää ja hyökkäystehot 64% kertovat toisen polven lentopalloilijan pelaamisesta kaiken. Muukkonen sai ylivoimaisesti eniten joukkueesta passeja, mutta täysin syystä. Akaa- Volley ei missään vaiheessa päässyt torjuntapelillä mieheen kiinni. Sen sijaan Jussi Heinoa jäi harmittamaan tietyt virheet, joiden takia joukkue päästi akaalaiset erissä karkuun. – Eniten meillä on parannettavaa vastaanottopelaamisessa. Pikkasen annettiin tietyissä tilanteissa liian pitkiä pisteputkia kaverille, Heino myönsi. Totuuden nimissä on myönnettävä, että Akaan tasoisen joukkueen voittaminen olisi vaatinut myös Antti Ropposelta sitä kuuluisaa ”pöljää päivää”. Nyt sitä ei tapahtunut, vaan Heino vaihtoi ottelun kuluessa rohkeasti Ropposen tilalle Miro Leinosen. Viime kaudella Leinonen pelasi seitsemän ottelua Hurrikaanin riveissä, joten melko kokemattomasta pelaajasta on vielä kyse. Leinonen käytti avautuneen peliajan hyväkseen (8pist.), mutta toisen nuoren tulokkaan Luka Marttilan otteista paistoi jännitys. – Meillä on ollut tiukka alkukausi. Ensimmäisessä ottelussa Savossa olimme huonoja, Valepaa vastaan paransimme. Nyt tuntui hienolta voittaa, Joni Mikkonen myönsi. Mikkonen (15pist.) oli yhdessä Urpo Sivulan (19pist.) kanssa Akaan tehokkaimmat.

Heino harmitteli pelin jälkeen verkkovirheiden suurta määrää. Sen päävalmentaja laittoi jännityksen ja yli- innokkuuden piikkiin.

Hurrikaanin kovat kotipelit jatkuvat tulevana sunnuntaina, kun Loimaalle saapuu Savo Volley. Vastus ei keskiviikkoisesta ainakaan helpotu, mutta Hurrikaanin joukkuepelaamisesta on lupa odottaa parempaa. Nyt kapteeni Tapio Toiviainen kentälle päästessään osoitti johtajuutta, jota kokematon joukkue juuri tarvitsee. Samanlaisilla otteilla savolaisvieraat ovat voitettavissa.

 

Valtteri Arra