Hurrikaani edelleen ilman avausvoittoa

0

Lentopallo
Valtteri Arra

Kokkolan Tiikerit–Hurrikaani 3–1 (23-25,25-20,25-18,26-24).

Hurrikaani-Loimaan nuori joukkue ei päässyt vielä lauantainakaan nauttimaan avausvoiton tuomasta mielihyvästä. Tällä kertaa kotijoukkue Kokkolan Tiikerit oli parempi. Tiikerit oli lähes jokaisella osa- alueella Hurrikaania parempi, mutta tapa, jolla Hurrikaani kärsi tappion, jättää suuhun ilkeän sivumaun.

Hurrikaani aloitti ottelun hyvin ja voitti avauserän Antti Ropposen ja Aleksi Muukkosen laitahyökkäämisen ansiosta. Toisessakin erässä joukkueella oli omat hetkensä. Vaikka vastaanottopelaaminen oli edelleen vaikeaa, onnistui Santeri Välimaa loihtimaan heikommistakin passeista hyviä tilanteita joukkueelleen. Hurrikaani johti toista erää lähes koko ajan, mutta johtotilanteessa 16-14 Tiikerit onnistui kirimään rinnalle ja ohi. Kotijoukkue teki tilanteessa seitsemän pistettä putkeen, minkä jälkeen toinen erä oli taputeltu.

Samanlainen tilanne, jopa irvokkaampi sattui ottelun neljänteen erään. Hurrikaani johti ”turvallisesti” 23-18, ja lähes kaikki katsojat Hollihaassa odottelivat jo viidennen erän alkua. Vieraiden hermokontrolli ei kuitenkaan pitänyt, vaan kotijoukkue tuli toisen erän tapaan rinnalle, ja lopulta jatkopalloilla otteluvoittoon. Jussi Heinoa toisen ja neljännen erän häviäminen johtotilanteesta harmitti.
– Meillä oli noissa tilanteissa vastaanotto ihan kelvollinen, ja pääsimme hyökkäämään suunnitellusti hyvistä passeista. Emme kuitenkaan saaneet palloa kuolemaan, Heino harmitteli. Heinon mukaan ottelu osoitti, että joukkueella on edelleen tekemistä oman pelaamisen suhteen.
– Yksi iso asia on myös torjuntapelaaminen. Siinä meillä puuttuu ennen kaikkea ajatusta, miten torjutaan. Odottaisin, että kokeneemmat kaverit onnistuisivat paremmin. Nuoriso hiukan höntyilee verkolla vielä liikaa.

Vaikka Hurrikaani jatkaa ilman voittoja, Heinon mukaan pakkovoiton paineita ei ole.
– Tämä joukkue voittaa, kun on sen ansainnut.

Alkanut viikko ei anna Heinolle ja joukkueelle paljoa aikaa hioa joukkuepeliä kuntoon. Keskiviikkona on vuorossa paikallisottelu Raisiossa, ja viikon päätteeksi Loimaalle saapuu Vantaa Ducks. Molemmat joukkueet ovat ns. päävastustajia, joilta pitäisi saada pisteitä. Loimun iranilaisvahvistukset ovat olleet hurjassa vireessä alkukauden aikana, ja joukkue antoi varoituksen ryöstämällä Valepalta viikonloppuna pisteen. Ensi lauantain vieraat Vantaalta ovat sarjan kärkipaikalla voitettuaan kaikki neljä pelaamaansa ottelua.