KOPIT ”Ei poliosokeripalaakaan pullikoitu”

0
KUVA: TS Arkisto/Kalle Ipatti

Mikä siinä mahtaa olla kun ensiksi kutsutaan junioreita peliin tukemaan joukkuetta ja sitten ne ei saa edes pelin jälkeen mennä kentälle pallottelemaan, mikä on monelle tärkeää lajin kiinnostuksen suhteen?

Lentisfaija

Addiktiosairaus on vakava sairaus, johon lääkäri ei kirjoita diagnoosia sillä varsinaisella nimikkeellä. Addiktiosairaus on sielun- ja tunne- elämän sairaus, johon ei ole mitään tunnettua parannuskeinoa. Elämän hallinnan menettäminen ja addiktion myöntäminen on usein helpotus addiktille itselleen koska kiinnostus hoitoa kohtaan herää ja halu lopettaa voi syntyä. Paras tapa hoitaa addiktiota, selvänäkin on käydä niihin varatuissa ryhmissä jakamassa kokemuksensa joko suoraan kadulta tai katkon ja kuntoutuksen kautta. Mikään lääketiede ei tunne ratkaisua tähän ongelmaan. Määrät eivät ratkaise vaan se mitä itse tunnet.

Jussi

EU:ssa Suomen pääministerin tulisi ensisijaisesti huolehtia suomalaisten eduista. Jos niitä ei halua ajaa on pääministerin parempi erota tehtävästään. Vanhuksia ja sairaita ei tulisi myöskään jättää heitteille jos kaikki eivät tahdo koronarokotusta ottaa. Voihan hallitus määrätä asiasta vaikka poikkeuslailla. Tulee mieleen kun kaikkien piti vuosia sitten ottaa poliorokotus sokeripalan muodossa. Eikä tuolloin ihmeemmin pullikoitu asiassa. Turha on sitten kansalle kiukutella jos asiat eivät mene toivotulla tavalla.

Uolevi

Viranomaisilla on liikaa valtaa. Eduskunnan pitäisi kunnioittaa YK:n periaatteita ja suojella mm. luontoa. Viime vuosisadalla tätä periaatetta ei noudatettu.

Antti Nokso-Koivisto, FM