KOPIT ”Katso, miten pysäköit”

0
Kopittelija toivoo, että autot parkkeerattaisiin muualle kuin pyörätelineiden eteen myös Alastaron kirkolla. Oheinen kuva on peräisin LL Arkistosta, eikä liitty kyseiseen Koppiin. (2019/Aulikki Haapanen)

Asioin 4.10. Ajovarman toimistossa enkä muista koska viimeksi olisin saanut yhtä ystävällistä palvelua, joten kiitos Anita-rouvalle.

Papparainen

Hallitus avasi ovet koronalle, tervetuloa! Tilanne on nyt monessa sairaanhoitopiirissä hyvin vakava. Ja hallitus paukuttelee henkseleitään! Uskomatonta.

Erkki Kallio

Kiitos ajanvarauksen teksti viestimuistutuksesta. Lääkärikäynnin muistutus oli minulle tarpeen.

Hei, sinä piittaamaton punaisen auton kuljettaja, joka pysäköit autosi sunnuntaina 3.10. Alastaron kirkon parkkipaikalla – jopa pitkittäin – pyörätelineen eteen, joten siihen ei saanut yhtään pyörää. Parkkitilaa autoille oli runsaasti. Kauniina iltäpäivänä moni tuli pyöräillen kuorokonserttiin. Nostelimme niitä siiten kiviaidan vierelle. Muistathan jatkossa, että julkisilla paikoilla olevat telineet on varattu pyörille!

Pyöräilijä

Miksi yhä jaksetaan jauhaa lukion wanhojen tansseista ja muista lukion juhlista. Lopettakaa jo!

Viime torstaina 30.9. Loimaan seurakunnan kirkollisissa oli kehotus Kanta-Loimaan tuolijumppaan saapua mahdollisimman lähellä alkamisajankohtaa. Jäin miettimään, miksi tällainen tiedote oli kirkollisissa. Eikö sitä olisi voinut informoida paikan päällä? Koskeekohan tuo toivomus yleisesti seurakunnan tilaisuuksia vai ainoastaan ikäihmisiä? Mikä on se minuuttimäärä, ettei tultaisi tilaisuuksiin liian aikaisin?

Ikäihminen

On hyvä että tupakka-askin hinta kallistuu. Nuoret pilaa keuhkonsa tupakalla ja sit jossain vaiheessa tulee keuhko-ongelmia syöpää ynnä muuta. Sit vingutaan et tupakkayhtiöt on velvollisia korvaamaan. Kukaan ei pakota ketään polttamaan tupakkaa se on jokaisen omakohtainen asia.

Ei ole hyväksi tulla liian tutuksi toisten kanssa.

Orisuon rukoushuone ei tosiaan ole mikään kyläläisten hanke ja heitä yhdistävä tekijä. Rukoushuone on hyvässä kunnossa ja siellä on ollut toimintaa vain pienen aktiivi- ja touhujoukon ansiosta. Eiväthän kyläläiset edes käy tapahtumissa, mikä on tosi tyhmää. Ollaan nyt vain tietämättömien taholta omimassa jotain arvokasta, johon todella harvalla kyläläisellä on osuutta.

Orisuo parka

Kaikkialla tavoitellaan voimakkaampaa talouskasvua, mikä tarkoittaa enemmän tavaroita ja palveluja, siis enemmän kaikkea. Elämme maailmassa, jossa talouskasvun sanotaan tuovan vaurautta maailmaan, mutta ei huomata sitä, että se myös lisää enenevässä määrin ilmakehän päästöjä. Eikö kukaan huomaa mitään pahaa talouskasvussa siinä, että se on yksi pahimpia esteitä saavuttaa hiilineutraali ilmasto? Talouskasvu, tavaroiden tuoton lisäys ja kulutus aiheuttavat valtavat päästöt, mutta on asia, josta vaietaan.

Taisto Levo

Kopit-palstalla julkaistavien viestien lähettäjän henkilöllisyyden tulee olla toimituksen tiedossa. Salaiset numerot ovat viime aikoina yleistyneet ja osa viestien lähettäjistä, joihin olemme ottaneet yhteyttä, ei ole tiennyt, että viesti tulee heiltä salaisesta numerosta. Kaikkiin lähettäjiin emme ehdi julkaisuaikataulujen puitteissa ottaa tai saada yhteyttä, joten tarkistattehan, että viesti lähtee niin, että henkilöllisyytenne on selvitettävissä tai sisällytätte sen viestiin mukaan. Nimimerkillä voi edelleen kirjoittaa, mutta ei ilman, että tiedämme toimituksessa keneltä viesti on tullut.

Kati Uusitalo, päätoimittaja