KOPIT ”Loistavaa palvelua ikääntyneille”

0
Kuvituskuva: Loimaan Lehden arkisto.

VR:llä on ilmainen avustamispalvelu, joka kokemukseni mukaan toimii erittäin hyvin. Tilasin itselleni palvelun, kun edessä oli vaikea junanvaihto Tikkurilassa. Ostin ensin lipun, minkä jälkeen otin yhteyttä VR:ään ja tilasin avustamispalvelun. Kun olin saapunut Tikkurilan asemalle, niin kaksi vartijaa tuli minua vaunuun vastaan ja vei kahvilaan odottelemaan. Kun seuraavan junan lähtöaika lähestyi, sain saattopalvelun myös siihen junaan. Kokemuksen perusteella voi rohkaista ikääntyneitäkin henkilöitä kulkemaan junalla, ei tarvitse panikoida vaihtoyhteyksien vuoksi.
Loistavaa palvelua

Teuvo Ahokkaan muistokirjoitukset luettuani hiljennyin hänen muistolleen. Palautin mieleeni Jenni Haukion, maamme ykkösnaisen, juhlapuheen Lotta Svärd järjestön 100-vuotisjumalanpalveluksessa. Puhe vavahdutti ja meni suoraan sydämeen. Erityisesti pysähdyin miettimään epäitsekkyyden väheisyyttä nykyään ja kuinka paljon mietimme velvollisuuksiamme maatamme kohtaan, vaatimuksista ei ole puutetta. Saamme paljon yhteiskunnalta täällä Pohjolan paratiisissa, johon meidän Suomemmekin kuuluu. Kukaan ei vastusta sen tarjoamia, verorahoilla kustannettuja, palveluita. Teuvo Ahokas oman työnsä ohessa oli valmis toimimaan joka ilmansuuntaan. Ottakaamme oppia hänen polustaan elää valmiina talkoisiin yhteisen hyvän puolesta.
Seija Kylämarkula

Paheksun ja vierastan ravintoloita, tavallinen ihminen ei niitä tarvitse, lounasravinolat eri asia.

Heippa, sinä miehuuttasi etsivä nuori mies. Olemme huomioineet sinut. Ajele hienolla kovaa meteliä pitävällä avolavalla. Tiedätkö, että yöllinen ajosi tässä Loimaan keskustan alueella häiritsee. Tiedät varmaan ja häirintähän on ilmeisesti tarkoituksesikin, ethän muuten olisi niin tyhmä. Mutta voimme iloksesi kertoa, että autosi tuntomerkit on annettu myöskin virkavallalle tiedoksi. Josko joskus eksyisivät asiasta huomauttamaan. Vaikka antamalla lahjakortin urhoollisuudestasi. Mukavaa koulun lomaviikkoa.
Toivottavasti miehuus löytyy

Matti Ojala. Maailmassa on aika paljon kaikenlaista vääryyttä. Sen keskellä myös Afganistanissa pienet lapset kuolevat nälkään ja sairauksiin. Miten heidän äitinsä jaksavatkaan. Auttamiselle, edes yhdelle näistä pienimmistä, löytyy myös luotettavia kanavia. Mikä mahtaa olla meille kylliksi?
HJ

Lasten hätä ei lue valtionhallinnon luonnetta. Afganistan tai Suomi, niin lapset eivät ole syypäitä aikuisten johtaman maailman vääryyksiin, vaan ovat niiden armoilla.
Äidit

Ihmettelen, kun ravintolaan meneviltä vaaditaan koronapassia. Sinne mennään vapaaehtoisesti ja omasta mielestä vielä terveenä. Entäpä, jos sairastut tai joudut tapaturmaan ja sinut viedään sairaalaan, jossa sinua tulee hoitamaan rokottamaton hoitaja. Heidän ei tarvitse kertoa rokotuksistaan työnantajalle eikä varsinkaan potilaalle. Hoitajille myös koronapassit, jonka voisi näyttää työnantajalle tai potilaalle, joka haluaa itselleen vastuullisen hoitajan. Jos terveydelliset syyt ovat esteenä, niin se on eri asia kuin rokotevastaisuus.
Kahdesti piikitetty

Onko tietoa, löytyykö loimaalaisesta yrittäjästä Otto Wännistä (22.06.1872–17.04.1918) valokuvaa. Jos on, voitko soittaa 050-5364820.