Koronatilanteessa käänne parempaan

0
Kasvomaskien aika ei ole ohi vielä pitkään aikaan.

LOIMAAN JA ORIPÄÄN koronatilastoihin ei kertynyt keskiviikkona eikä torstaina uusia tartuntoja.
Keskiviikkona tosin todettiin tartunta loimaalaisella henkilöllä, joka opiskelee toisella paikkakunnalla.
Loimaalla oli perjantaina aamulla karanteenissa 13 ja eristyksessä 11 henkilöä. Oripäässä oli kaksi karanteenissa ja yksi eristyksessä.
Pääterveysasemalla järjestetään tänään lauantaina kello 9–15 pop up -koronarokotuspäivä eli rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta. Tilaisuuteen on varattu 600 rokoteannosta.
Tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen toivoo, että erityisesti täysin rokottamattomat hyödyntäisivät mahdollisuuden saada ensimmäisen rokoteannoksensa.
Heikkisen mukaan pop up -päivänä voidaan rokottaa myös niitä henkilöitä, jotka haluavat aikaistaa toisen koronarokotusannoksen saamista jonkin pätevän syyn vuoksi. Sellaisia voivat olla esimerkiksi koronatodistuksen tarvitseminen matkan vuoksi tai terveydellinen syy kuten tiedossa oleva leikkaus tai sairaalahoitojakso.
Aikaistettua kakkosannosta ei voi kuitenkaan saada, ellei ensimmäisen annoksen saamisesta ole kulunut vähintään kuutta viikkoa.
Oripäässä järjestetään pop up -rokotuspäivä 25. lokakuuta. Rokotuskattavuus on Oripäässä keskimääräistä vähäisempi, ja Heikkinen toivoo mahdollisimman monen oripääläisen saapuvan tuolloin rokotettavaksi.
– Kun olimme Oripäässä 14. syyskuuta, niin rokotimme vain kuutisenkymmentä henkilöä. Olimme varanneet rokotteita huomattavasti suuremmalle joukolle, Heikkinen kertoo.