Maakunnallinen yrittäjäpalkinto Loimaalle

0
Jako Rüütelmaa viimeisteli reunakiviä, jotka ovat menossa helsinkiläisen taloyhtiön pihamaalle.

LOIMAA Varsinais-Suomen Yrittäjät on valinnut Loimaan Kivi oy:n Vuoden yritykseksi maakunnassa.

Loimaan Kivi on graniitin jalostukseen erikoistunut satavuotias perheyritys, joka valmistaa hautakiviä, rakennuskiviä, sisustuskiviä ja veistoksia.

– Hyvältä tuntuu. Koemme, että koko ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökuntamme on ansainnut palkinnon. Tehtaassa tehdään vaativaa työtä, jonka oppimisessa kisälliperinne on keskeisellä sijalla, Loimaan Kivicenterin myymäläpäällikkö Anne Paljakka ja Loimaan Kiven toimitusjohtaja Mikko Paljakka sanovat.

Hyvin moni suomalainen on saanut tuntumaa Loimaan Kiven tuotteisiin, sillä yritys on toimittanut materiaaleja useille julkisille paikoille.

– Koko Suomi on markkina-aluettamme. Eniten kohteitamme on pääkaupunkiseudulla, Mikko Paljakka kertoo.

Loimaan Kiven referenssilista on pitkä. Yritys on viime vuosina toimittanut rakennuskiviä esimerkiksi Helsingissä sijaitseville Kansalaistorille, Kaivopihalle, Oodi-kirjastolle ja Erottajan aukiolle sekä Lahden Aleksanterinkadulle, Kuopion Kauppatorille, Tampereen Hämeenkadulle ja Osuuspankin pääkonttorille Helsingin Vallilaan.

Loimaan Kivi on saanut jalansijaa myös muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa, joiden markkinoilta yritys tavoittelee kasvua.

Yritys käyttää tuotteissaan suomalaista luonnonkiveä, jota kuljetetaan tehtaalle kuudelta omalta louhimolta ja muilta alan kotimaisilta toimijoilta.

– Läheltä tulevan suomalaisen luonnonkiven hiilijalanjälki on matala, ja olemme muutenkin kehittäneet tuotantoamme energiaa säästäväksi.. Kivi on erittäin kestävä ja täysin kierrätettävä materiaali, mikä nostaa sen ekologisuutta, Mikko Paljakka sanoo.

Maakunnallinen yrittäjäpalkinto luovutettiin Varsinais-Suomen Yrittäjien järjestämässä Yrittäjägaalassa Turussa.