Matkailuala haluaa siirtää koulujen kesälomia myöhemmäksi

0
Matkailuala haluaisi siirtää koulujen kesälomia niin, että sesonki jatkuisi pidemmälle elokuuhun.

KOULUJEN kesälomien siirtämisestä Suomessa aiotaan laatia perusteellinen esitys valtioneuvoston käsittelyyn. Asialla on Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry.

Suoman ja sen 130 jäsenorganisaation vastaanottaman runsaan palautteen perusteella matkailualueet ja yritykset kautta Suomen ovat siirron tarpeellisuudesta laajasti yksimielisiä, yhdistys tiedottaa.

Suoma ryhtyy valmistelemaan esitystä valtioneuvostolle koulujen kesälomien siirtämisestä kahdella viikolla niin, että siirron myötä koulujen kesälomat alkaisivat viikkoa ennen juhannusta ja päättyisivät elo–syyskuun vaihteessa.

Mukaan esitykseen pyydetään muun muassa maakuntien liittoja, matkailualan ja elinkeinoelämän järjestöjä, ammattiliittoja, opiskelijajärjestöjä ja matkailualan oppilaitoksia.

–Nykyisellään koulut alkavat keskimäärin 12.–13.8. ja lapsiperheet valmistautuvat koulujen alkamiseen jo viikko ennen sitä, eli elokuusta vain ensimmäinen viikko on lapsiperheiden täysipainoista lomailuaikaa. Siirto tasaisi heinäkuun sesonkia ja sillä olisi vaikutusta myös matkailualan työllisyyteen ja työvoiman saatavuuteen, yhdistys perustelee avaustaan.