LIIKENNE Mikä harmittaa tai pelottaa Loimaan seudun liikenteessä? Nyt voi ilmiantaa ongelmia, kertoa turvattomista paikoista, avautua onnettomuuksista tai läheltä piti -tilanteista kaikille avoimessa kyselyssä.

Kuunteleva korva on Varsinais-Suomen Ely-keskuksessa, jolla on meneillään alueen kuntien kanssa yhteinen verkkokysely liikenteen vaaranpaikoista Loimaalla, Oripäässä, Aurassa, Koskella, Marttilassa ja Pöytyällä.

Loimaan seudun kuntiin tehdään uusi liikenneturvallisuussuunnitelma ensi vuonna. Sen sisältöön voi vaikuttaa vastaamalla kyselyyn 29. lokakuuta mennessä. Vastauksia toivotaan niin asukkailta kuin yrityksiltä osoitteessa: https://new.maptionnaire.com/q/3j9n48w3sgi2
Kysely on karttapohjainen. Vastaaja valitsee tarjolla olevista vaihtoehdoista huolensa aiheen, esimerkiksi ”turvaton tienylityspaikka”, klikkaa paikan sijainnin karttaan ja kertoo siihen liittyvän huomionsa ja parannusehdotuksensa.

Kyselyn keskeisistä tuloksista laaditaan yhteenveto loppuvuoden aikana. Yksityiskohtaisemmin vastaukset käydään läpi ensi vuoden puolella, kun itse suunnitelmahanke käynnistyy.
Edellisen kerran vastaavanlainen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin kymmenen vuotta sitten 2011. Kyselyn toteutuksesta vastaa Ramboll Finland Oy.