Oripäähän kaksi uutta koronatartuntaa

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Todettujen koronatartuntojen määrä kasvoi Oripäässä kahdella maanantain ja tiistain aikana. Oripäässä on nyt todettu kaikkiaan 41 tartuntaa koko pandemian aikana. Kunnassa on kolme henkilöä karanteenissa.
Loimaalla ei todettu uusia tartuntoja maanantain ja tiistain aikana. Kaupungissa on eristyksessä neljä ja karanteenissa kaksi henkilöä. Todettujen tartuntojen kokonaismäärä Loimaalla on 212 pandemian alusta laskettuna.
THL (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisi tiistaina suosituksen kolmansien koronarokoteannosten antamisesta 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmäläisille. Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.
Loimaan kaupungin terveydenhuollossa alettiin heti suunnitella kolmansien annosten antamisaikataulua, mutta työ on vielä kesken. Näillä näkymin kolmansia annoksia aletaan antaa marraskuun alkupuolella. Terveydenhuollon henkilökunta painottaa, että kolmansien annosten haluajien ei kannata vielä soitella, sillä kyseisiä rokoteaikoja ei ole vielä jaossa.
Oripään terveysasemalla järjestetään maanantaina 25. lokakuuta kello 15–16.30 koronarokotustilaisuus, johon ei tarvita ajanvarausta. Tilaisuudessa jaetaan ensimmäisiä ja toisia rokoteannoksia. Ykkös- ja kakkosrokotteen välin pitää olla vähintään kuusi viikkoa. Tilaisuudessa tarvitaan Kela-kortti ja sellainen pukeutuminen, että käsivarren paljastaminen käy helposti. Rokotettaviksi menevien edellytetään käyttävän kasvomaskia ja noudattavan hyvää käsihygieniaa.