Perjantailta kolme uutta koronatartuntaa Loimaalle

0
LL Arkisto

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin kolme uutta koronatartuntaa perjantaina. Lauantaina ja sunnuntaina tartuntoja ei ilmennyt.
Perjantaina todetut tartunnat ovat uusia ketjuja ja toisistaan erillisiä. Yksi tartunnoista liittyy varuskuntaan, mutta Loimaan kaupungin terveydenhuollon mukaan kyse ei ole Porin prikaatista. Tartunnan johdosta altistui kaksi loimaalaista.
Yksi uusista tartunnoista todettiin toisella paikkakunnalla. Tartunnan vuoksi ei asetettu karanteeneja Loimaalle. Muille paikkakunnille asetettiin kaksi karanteenia.
Kolmannen tartuntatapauksen alkuperästä kaupungin terveydenhuollossa ei ole tietoa. Tartunnan johdosta kolme loimaalaista asetettiin karanteeniin.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli yhteensä seitsemän henkilöä karanteenissa ja yhdeksän eristyksessä. Oripäässä oli kaksi henkilöä karanteenissa, mutta ei yhtään eristyksessä.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 207 ja Oripäässä 39 tartuntaa koko pandemian aikana.

Loimaalaisista on rokotettu ensimmäisellä annoksella 72,1 ja toisella annoksella 59,5 prosenttia. 12 vuotta täyttäneen väestön osalta vastaavat osuudet ovat 80,5 ja 66,3.
Oripääläisistä on rokotettu ensimmäiseen kertaan 69,4 ja toiseen kertaan 53,5 prosenttia. 12 vuotta täyttäneistä osuudet ovat 79,0 ja 60,9.
Ypäjäläisistä ensimmäisen annoksen on saanut 77,8 ja toisen 63,0 prosenttia. 12 vuotta täyttäneistä osuudet ovat 85,2 ja 68,9.
Koko maassa rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 74,3 ja toisen 64,8 prosenttia. 12 vuotta täyttäneessä väestössä osuudet ovat 84,4 ja 73,6.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on rokotettu ensimmäisellä annoksella 75,7 ja toisella 64,2 prosenttia väestöstä. 12 vuotta täyttäneistä on rokotettu ensimmäisellä annoksella 85,3 ja toisella 72,4 prosenttia.
Tiedot perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sunnuntaina päivittämiin tilastoihin.