Ropponen ampui ankat alas

0

Hurrikaani- Loimaa – Vantaa Ducks 3-1 (33-31,18-25,25-23,25-18)

 

Hurrikaani- Loimaa lähti lauantaiseen kotipeliin alla kauden avausvoitto Raisiosta. Nyt vastaan asettui voittamaton Vantaa Ducks. Joukkue, joka viime keväänä onnistui tiputtamaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella juuri Hurrikaanin kesälomalle. Juho Rajalan valmentama joukkue oli aloittanut kauden pirteästi neljällä voitolla. Kotijoukkue joutui koville, mutta lopulta vantaalaisvieraat antautuivat. Pitkään näytti, että Ducksin 21- vuotias hakkuri Alek Rastamo (23pist.3ässää) kääntää ottelun yksinään vieraille.

Hurrikaanin peli parani pitkän erätauon jälkeen huomattavasti, kiitos Antti Ropposen (27pist. 6ässää). Vaikka pitkälle erätauolle mentiin tasatilanteessa 1-1, olisi tilanne voinut toden nimissä olla vieraille 2-0. Sen verran hyvin Ducks pelasi kaksi ensimmäistä erää.

Jussi Heino vaihtoi ottelun alkupuolella Aleksi Muukkosen tilalle Lauri Vanhasen, jonka vastaanottopelaaminen rauhoitti koko joukkueen pelaamista. Kun Vanhanen ja Peter Vuorinen hoitivat kahteen mieheen pitkälti vastaanottovastuun, pääsi Santeri Välimaa pyörittämään laadukkaasti kotijoukkueen hyökkäyspeliä. – Iso kiitos kuuluu hihamiehille ja Santerille (Välimaa), että pääsin hyökkäämään hyvistä passeista, ottelun ykköstähti Ropponen kiitteli.

Ropposen lisäksi Luka Marttila ei enää ujostellut uutta kotiyleisöään, vaan pelasi vapautuneesti. 18- vuotias liigadebytoija esitti rauhallisia ratkaisuja, joista näyttävimmät oli kuutospaikan hyökkäys kolmen metrin viivan takaa. Kaikkiaan Marttilalle kirjattiin Ropposen jälkeen Hurrikaanin toiseksi korkeimmat pisteet (23), mutta ennen kaikkea ratkaisut hyökkäyssuuntaan olivat järkeviä.

Vaikka Ducks koki nyt kauden ensimmäisen tappion, ei vierasjoukkueen kannata laittaa päätä pensaaseen. Juho Rajalan valmentamalla joukkueella on edessään hyvä tulevaisuus. Rastamon lisäksi keskipelaaja Lauri Lehtonen ja Kalle Kattelus omaavat valtavan potentiaalin.

Kahden ottelun voittoputkessa kiitävä Hurrikaani on näyttänyt, että kova työ alkaa tuottamaan tulosta. Ensimmäiset liigakierrokset menivät nuoriso- osaston vielä ihmetellessä liigavauhtia, mutta nyt asiat ovat alkaneet normalisoitua. Kun torjuntapelaaminenkin on menossa oikeaan suuntaan, Jussi Heinon on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Aleksi Kaatrasalo nappasi tänään kolme torjuntaa, ja Miro Leinosen pelaaminen hyökkäyssuuntaan paranee koko ajan. Nyt Leinonen onnistui hyökkäämään viisi pistettä.

Hurrikaanin kausi jatkuu kahdella kotipelillä. Torstaina Loimaalle saapuu vieraita Oulusta, ja viikon päättää sunnuntainen peli Valepaa vastaan.

 

Valtteri Arra