LOIMAA Varsinaissuomalaisten kansanedustajien ryhmä Ilkka Kanerva (kok.), Eeva-Johanna Eloranta (sd.) ja Vilhelm Junnila (ps.) esittää 100 000 euron määrärahaa lisättäväksi Suomen maatalousmuseo Saran näyttelyä varten valtion ensi vuoden budjettiin.

Kolmikko on jättänyt asiasta yhteisen talousarvioaloitteen budjettivalmistelussa huomioitavaksi. Määräraha osoitettaisiin museon Voimaa koneista -näyttelyn uudistamiseen.

Näyttely on suunniteltu Jenny ja Antti Wihuri -rahaston apurahalla, ja se on tarkoitus toteuttaa museon omarahoituksen lisäksi säätiörahoituksella ja elinkeinoelämän tuella. Julkisen rahoituksen tarve on 100 000 euroa ja kokonaiskustannus arviolta puoli miljoonaa euroa.

Varsinais-Suomen kansanedustajaryhmä esittää, että tiedossa oleva julkisen rahoituksen tarve katetaan valtion ensi vuoden talousarviossa.

Suomen maatalousmuseo Sarka on Loimaalla sijaitseva maatalouden valtakunnallinen vastuumuseo. Sarka valittiin tänä vuonna Museoliiton Vuoden museoksi ja palkittiin maakunnallisella Aurora-mitalilla.