Savo Volley haki vieraspisteet Hurrikaanilta

0

Lentopallo
Valtteri Arra

Hurrikaani–Savo Volley 0–3 (14–25, 21–25, 19–25).

Savo Volley kävi sunnuntaina hakemassa Loimaalta täydet kolme pistettä. Savolaiset tulivat otteluun kovalla sykkeellä, jota johtivat kokeneet Antti Siltala ja Lelu Ojansivu.
Tappion siemen kylvettiin syöttöruudussa, jossa savolaisvieraat olivat suvereeneja.

Vaikka Savo Volleylle merkittiin seitsemän ässäsyöttöä, sen onnistui muutenkin syöttää taktisesti Hurrikaani ahdinkoon. Kotijoukkueen vastaanottopelaaminen kangerteli, mikä heijastui välittömästi hyökkäyspelaamiseen.

Santeri Välimaa joutui liian moneen kertaan turvautumaan helppoon ja hitaaseen laitapassiin, jonka Savo Volley osasi lukea. Verkolla Miki Jauhiainen (neljä torjuntaa), Antti Siltala (kaksi torjuntaa) ja Jakub Kovac (kaksi torjuntaa) olivat Hurrikaanin suurimmat kiusankappaleet.

– Avauserä ei tyydytä ollenkaan, sen jälkeen homma parani, Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino kommentoi.

Heinon mukaan pelistä jäi käteen paljon tietoa, mitä joukkueen pitää hioa.

– Palaamme alkuviikosta harjoitussalille ja toivottavasti saadaan kaikki miehet terveeksi, Heino toivoi. Nyt poissa oli ykköslibero Peter Vuorinen lievän loukkaantumisen takia.

Ottelu muistutti välillä klassista isät vastaan pojat -asetelmaa. Kokenut savolaisjoukkue pelasi vähillä virheillä, voitti jatkopallotilanteita huomattavasti kotijoukkuetta enemmän ja murskasi syöttöruudussa Hurrikaanin.

– Kolme pistettä tyydyttää. Lauantaina pelattiin TuToa vastaan huonosti, mutta tänään parannettiin. Hyökkäyspeli oli hyvää, tehtiin kovin vähän virheitä niissä, Timo Tolvanen kiitteli.

Tolvasen mukaan kokeneet pelaajat eivät vielä ole täysin fyysisessä kunnossa, mutta nuoret pelaajat kirittävät myös vanhempia pelaajia eteenpäin.

Kun Vuorinen oli kokoonpanosta poissa, vastuuta sai 16-vuotias Kalle Nohteri. Jankkokasvatti pelasi lähes koko kolmannen erän liberona ja sai tällä tavalla tulikasteensa Mestaruusliigassa.

Heinolla ja joukkueella on nyt viikko aikaa harjoitella, kun seuraava peli on vasta lauantaina Kokkolassa.