Uusia koronatartuntoja Oripäähän ja Loimaalle

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Oripäässä todettiin yhteensä kolme ja Loimaalla yksi uusi koronatartunta loppuviikon aikana.
Perjantaina Oripäässä todettiin yksi koronatartunta. Loimaan kaupungin terveydenhuollon mukaan kyse on uudesta tartuntaketjusta, ja tartunnan lähde on epäselvä. Tapauksesta ei tullut altistumisia Oripäähän eikä Loimaalle.
Lisäksi perjantaina ilmeni toisesta tapauksesta yksi altistuminen Oripäässä.
Perjantaina kirjattiin myös Loimaalle yksi uusi koronatartunta, joka ei aiheuttanut altistuneita Loimaalle eikä Oripäähän. Kyse on uudesta tartuntaketjusta, ja tartunnan lähde on epäselvä.
Sunnuntaina Oripäässä todettiin kaksi uutta koronatartuntaa, joiden johdosta yksi oripääläinen altistui. Kaupungin terveydenhuollon tietojen mukaan tapaus liittyy aiemmin viime viikolla ilmenneeseen tartuntaketjuun, jossa ulkomailla käynyt henkilö oli tartuttanut henkilöitä toisesta perheestä, jossa oli vieraillut matkan jälkeen. Perheestä tartunta ehti levitä perheenjäsenen työpaikalle, jossa tartunnan sai yksi henkilö sekä hänen perheenjäsenensä. Koko tartuntaketjusta on nyt tartuntoja kolmessa kotitaloudessa Oripäässä, ja siitä on todettu yhteensä seitsemän tartuntaa.
Maanantaiaamuna kaupungin terveydenhuolto sai tiedon, että kolme loimaalaista on altistunut Hämeenlinnassa viime viikolla.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli eristyksessä yhteensä yksi ja karanteenissa kolme henkilöä. Oripäässä oli eristyksessä kahdeksan ja karanteenissa kaksi.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 213 ja Oripäässä 47 tartuntaa koko pandemian aikana.

Loimaalaisista on rokotettu ensimmäisellä annoksella 73,8 ja toisella annoksella 60,8 prosenttia. 12 vuotta täyttäneistä loimaalaisista vastaavat osuudet ovat 82,3 ja 67,8.
Oripääläisistä on saanut ensimmäisen annoksen 70,8 ja toisen 55,0 prosenttia. 12 vuotta täyttäneiden osalta osuudet ovat 80,6 ja 62,6.
Tiedot perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sunnuntaina päivittämiin tilastoihin.