Valepa katkaisi Hurrikaanin voittoputken

0

Hurrikaani- Loimaa – Valepa Sastamala 0-3 (21-25,21-25,13-25)

 

Hurrikaanin voittoputki Mestaruusliigassa katkesi kolmen voittopelin jälkeen. Sunnuntaina Valepa Sastamala kävi Loimaalla, ja haki 77 minuutin taistelun jälkeen kaikki kolme vieraspistettä. Kahdessa ensimmäisessä erässä Hurrikaanilla oli pienet mahdollisuudet erävoittoon, mutta rutinoitunut ja kokenut Valepa oli erien lopuilla tehokkaampi. Se teki kahdessa ensimmäisessä erässä 20:n pisteen jälkeen vähemmän henkilökohtaisia virheitä, kun Hurrikaani taas sortui muutamaan pahaan virheeseen. Vaikka mestarisuosikki Valepa ei otteluun täydellä kokoonpanolla päässyt, sen pelaamisen taso ei juurikaan laskenut. – Meillä oli hiukan hankala valmistautuminen tähän peliin. Ollaan pelattu Mestarien liigan karsintoja ja matkusteltu Euroopassa pitkiä matkoja. Sen lisäksi meillä on edelleen muutama loukkaantuminen, Janne Kangaskokko valotti joukkueensa tilannetta. Kun Jiri Hänninen istui vaihtopenkillä loukkaantumisen takia, miestä tuurasi Ville Järnvall. Passari Mikko Esko käytti kokematonta Järnvallia järkevästi, ja yleispelaaja saikin kerättyä ottelussa kahdeksan pistettä. – Kaksi ekaa erää oli ok peliä. Ei nekään mitään mahtavia ollut, mutta ok. Ja molemmat erät ratkesivat vastustajan pitkään syöttövuoroon, Jussi Heino kertasi. Heinoa jäi kismittämään muutamat tilanteet, joiden yli Hurrikaani ei päässyt. – Ollaan sen verran jo treenattu, että luulisi joukkueen osaavan pelata oikein näissä tilanteissa, Heino lisäsi.

Valepan kaltaisen joukkueen voittaminen vaatii lähes täydellistä pelaamista. Hurrikaani ei siihen sunnuntaina yltänyt. Kolmatta erää lukuun ottamatta, se onnistui haastamaan vieraita. Lopulta tasoero ja kokemus olivat sastamalaisten puolella. Eskon lisäksi Sakari Mäkinen ja Alberto Cavasin hyökkäsivät kovaa. Kotijoukkueen ylivoimainen onnistuja oli Luka Marttila, jonka yhteispeli Santeri Välimaan kanssa kantoi läpi ottelun. – Näitä pelejä haluaa voittaa, sen takia hiukan pettynyt olo, Marttila myönsi. Marttila antoi itselleen sapiskaa torjuntapelaamisesta, johon ensimmäisen liigakauden pelaaja ei ollut alkuunkaan tyytyväinen. – Ja kolmas erä oli meiltä surkea, se pitää unohtaa.

Hurrikaanin pelit jatkuvat nyt neljällä vieraspelillä (TUTO Volley, Vantaa Ducks, Valepa ja Akaa Volley) ja seuraavan kerran Hurrikaani esiintyy kotiparketilla 24.11. Karelian Hurmosta vastaan. Kun alkukauden jännitys on hävinnyt, joukkue on päässyt sinuiksi liigavauhdin ja – vaatimusten kanssa. Marttila on ottanut joukkueen ykköspelaajan paikan. Sen lisäksi Tapio Toiviainen on tuurannut Peter Vuorista hyvin. Neljän ottelun vieraskiertue luo Heinolle hyvät mahdollisuudet hioa joukkuetta yhtenäisemmäksi. Samaten kahdesta ensimmäisestä vieraspelistä joukkueen on pakko napsia pisteitä, koska Valepan ja Akaa Volleyn kohtaamiset vieraskentällä ovat jo ennakolta hankalat.