PÄÄKIRJOITUS Viihtyisyyttä vehreydestä

0
Loimaan Keskuspuiston uudistamistöiden yhteydessä kaadettiin osa puista. Kuva: LL Arkisto 2016 /Lari Kiviranta.

Loimaan seudulla on paljon kuntopolkuja ja luontoreittejä sekä jokamiehen oikeuksin nautittavaa metsää, mutta monille ikäihmisille ne voivat olla vaikeasti saavutettavissa.

Luonnon tulisikin löytyä mahdollisimman läheltä.

Se tarkoittaa, että puita, pensaita, istutuksia – vihreää – tulisi olla niin yhteisissä ympäristöissä kuin esimerkiksi taloyhtiöiden pihoilla. Pelkkä nurmikko ei vielä ihan riitä.

Parhaillaan vietettävällä Vanhusten viikolla kiinnitetään huomiota luonnon ja luonnossa liikkumisen hyviin vaikutuksiin.

Luonnonvarakeskuksen tutkijat muistuttavat, että luonto parantaa terveyttä ja hyvinvointia, auttaa palautumaan stressistä ja kohottaa myös mielialaa.

Ihminen elpyy etenkin luonnossa sijaitsevissa mielipaikoissaan ja siinä auttaa jo pienikin alue vihreää, jossa kasvillisuus luo erillisen tunteen esimerkiksi rakennettuun kaupunkiympäristöön verrattuna. (Luke)

Loimaan kaupungin ja yrittäjien eilisessä aamukahvitapaamisessa tuotiin esiin Loimaan keskustaan kaivattavat parannukset. Sinne kaivataan alueita, joissa voisi viihtyisästi oleskella vaikka puiden varjossa, mutta toivottiin etenkin huonokuntoisten tyhjien rakennusten tilanteeseen puuttumista.

”Aavekaupunki” ei houkuttele tulemaan toista kertaa.

Vihreys, vehreys ja kunnossapidetyt rakennukset kutsuvat asioimaan ja luovat asumisviihtyisyyttä – kaiken ikää.