Elina Kekki tunnetaan muun muassa ahkerana villasukkien kutojana. Kuva: Oona Tepponen.

LOIMAA Elina Kekki Alastarolta on ehdolla vuoden vapaaehtoiseksi Kansalaisareenan järjestämässä valtakunnallisessa kampanjassa. Kekin ehdokkuuden perustelut kertovat alastarolaisesta monitoiminaisesta, joka on aina valmis auttamaan:

”Elina toimii monenlaisissa vapaaehtoistehtävissä. Hän kutoo sukat niin oman kylän kotipalveluasiakkaille kuin lähetyskentille ja yleishyödyllisille yhdistyksillekin. Elina toimii myös varamummona naapurien lapsille, siivoaa roskat tienvarsilta, sammuttaa alkavat maastopalot ja lenkkeilee tarvittaessa naapurien koirien kanssa. Elinan kuvaillaan olevan vapaaehtoinen, joka on aina valmis auttamaan ja tarttumaan toimeen, tarvitaan sitten kahvinkeittäjää tai vaikkapa joulumuoria kylän tapahtumiin. Nämä ja monet muut pikku askareet ja auttamiset käyvät Elinalta kuin luonnostaan, ohimennen ikään kuin huomaamatta.”

Ehdotuksia Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi tuli 89 ympäri Suomea. Kampanjassa haetaan henkilöä, joka voi olla yhteisön kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä, siltojen rakentaja, kohtaamisten synnyttäjä tai muuten ansioitunut ja aktiivinen vapaaehtoinen.

Vuoden vapaaehtoista voi äänestää Kansalaisareenan verkkosivuilla lokakuun ajan. Yleisöäänestyksen päätyttyä kampanjaraati valitsee palkittavan kymmenen eniten yleisöääniä saaneen ehdokkaan joukosta.

Vuoden vapaaehtoinen palkitaan joulukuussa. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.