Yksi uusi koronatartunta Loimaalla, useita altistuneita

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin tiistaina yksi uusi koronatartunta. Tartunnan jäljitystyötä tehneiden kaupungin terveydenhuollon työntekijöiden mukaan sairastunut henkilö on saanut tartunnan puolisoltaan ja työskentelee loimaalaisessa yrityksessä, joka ei ole avoinna yksittäisille asiakkaille. Puolison tartunta liittyy jo ennestään tunnettuun loimaalaiseen ketjuun.
Tiistaina todettu tartunta on aiheuttanut yrityksen sisällä 26 altistumista, joista kymmenen meni Loimaan ulkopuolelle. Kaikki altistuneet on tavoitettu. Valtaosalla altistuneista on kaksi koronarokotetta, joten kyseisen tapauksen johdosta karanteeniin asetettiin vain viisi henkilöä.
Oripäässä ei ole tullut ilmi uusia tartuntoja maanantain ja tiistain aikana.
Loimaalla on nyt kaksi henkilöä eristyksessä ja viisi karanteenissa. Oripäässä eristyksessä on kahdeksan ja karanteenissa kolme henkilöä.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 214 ja Oripäässä 47 tartuntaa koko pandemian aikana.