Alastarolla nousujohteinen viikonloppu, mutta voittoja ei irronnut

0
Rei Hoda tuuletti täysillä uransa ensimmäistä liigamaalia. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat hävisi viikonloppuna kotihallissaan SoVo:lle sekä FC Kemille. Lauantain SoVo-ottelu päättyi tulokseen 2-7, ja sunnuntain taistelu sarjakärki Kemiä vastaan 4-6.

AU aloitti SoVo:a vastaan hyvin ja ensimmäinen kymppi mentiin tasaisissa merkeissä. Kumpikin joukkue osui tuossa ajassa kertaalleen. Alastaron maalista vastasi Rei Hoda, jonka uran ensimmäinen liigamaali oli upeaa katseltavaa. Voimakas volley suoraan kulmapotkusta meni vastustamattomasti takakulmaan. Pelin edetessä vierasjoukkue otti kuitenkin pelin hallinnan itselleen ja tauolle mentiin tappiotilanteessa 1-2.

Kotijoukkueen peli jotenkin hyytyi ja SoVo meni menojaan. AU auttoi vierasjoukkuetta parilla todella pahalla harhasyötöllä, joista rutinoitunut liigajoukkue rokotti välittömästi. Kapteeni Tuomas Happonen yritti tuoda kärkkäriosumallaan Purppuralohikäärmeet vielä peliin mukaan, mutta SoVo vastasi tähän heti perään. Viininpunaiset haki lisäosumia pelaten tyhjällä maalilla, mutta vierailijoiden alivoimamuoto kesti ja he ratkaisivat pelin tyhjiin.

SoVo otti ansaitun voiton. AU:n suoritus jäi jokseenkin piippuun. Tälle viikonlopulle Alastaro sai jalkeille todella hyvän kokoonpanon, joten odotukset lauantain otteluun oli kovemmat.

Sunnuntain ottelu oli etukäteen ajatellen se vaikeampi. Sarjakärki Kemin riveissä pelaa nimittäin maajoukkuepelaajia Venezuelan, Uruguayn, Serbian, Marokon, Georgian ja Suomen maajoukkueista yhteensä kahden kentällisen verran. Paperilla lähtökohdat ammatikseen pelaavia taitureita vastaan näytti asetelmalta Daavid vastaan Goljat.

Alastaro esiintyi sunnuntaina kuitenkin todella ryhdikkäästi, eikä antanut ”pohjoisen poikien” ratkaista ottelua ennen loppusummeria. AU iski johtomaalin vain muutaman minuutin jälkeen järkyttävän hienolla yhteispelillä. Jani Luoman osuma meni niin paljon namuttelun puolelle, että katsojat miettivät jo ääneen, kumpi joukkueista oli se sarjakärki.

Tauolle mentäessä Kemi johti kuitenkin maalein 1-3. AU joutui ajoittain ottamaan paljon vastaan, mutta joukkueesta huokui taistelutahto. Valmennusjohto teki Kemi-otteluun tempun, joka nostatti jopa pelaajistossa kulmakarvoja. Happosen, Luoman, Mikke Louhelan ja Teemu Virtasen muodostama ykköskenttä rikottiin, jotta AU sai kaksi tasavahvaa kentällistä tähän haastavaan otteluun. Kaksi jälkimmäisenä mainittua herraa pelasivat tällä kertaa poikkeuksellisesti kakkoskentässä.

Kemi karkasi toisen jakson alussa kolmen maalin johtoon, kun Henri Saarinen mokasi pahasti avauksessaan ja potkaisi suoraan prässäävää pelaajaa päin. Pallo kimposi omaan maaliin. Saarisen puolustukseksi on kuitenkin todettava, että hän pelasi muutoin todella vahvan viikonlopun. SoVo-ottelussa hän oli otteluisäntä Digikuun palkitsemana nimittäin AU:n paras.

Kun kämmi sattuu, niin joukkuekaverit jeesaavat. Louhela heitti harmituksen pois hienolla yläkulmalaukauksellaan. Louhela sai selvästi juonesta kiinni sunnuntain ottelussa rikkonaisen alkukauden jälkeen. Hän oli loistavassa iskussa ja iski vielä toisen upean maalin, joita kelpaa selailla AU:n sometileiltä jälkikäteen.

Joukkueet tekivät maaleja vuorotahtiin ja viimeiselle vitoselle tultiin tilanteessa 4-6, kun Virtanen iski olkapäällään Purppuralohikäärmeiden neljännen. AU pelasi viimeiset neljä minuuttia maali tyhjänä, mutta Kemi kesti pyörityksen georgialaisen maalivahtinsa persoonallisten torjuntojen avulla. Tsemppi oli loppuun asti hyvä, mutta tappio tietysti harmittaa. Pelaajille on kuitenkin pakko nostaa peukkua. Jos joukkue jatkaa tällä tavalla vajaan kahden viikon päästä Joutsassa, niin pistetili kyllä aukeaa.

Viikonlopun otteluissa huomasi, että koronapassin käyttöön tuleminen näkyi yleisömäärän pienentymisenä. Toivoa sopii, että ihmiset saavat rokotusasiat kuntoon, jotta monet poissa olleet vakiokasvot palaisivat katsomoon.