Kuumemittarit ovat koetuksella. Kun korona alkaa hellittää, influenssa nostaa päätään.

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla on todettu yhteensä 17 uutta koronatartuntaa alkuviikon aikana. Tartunnoista seitsemän ilmeni maanantaina ja kymmenen tiistaina.
Koronatapausten suuren määrän takia niiden selvittäminen oli kesken Loimaan kaupungin terveydenhuollossa keskiviikkoaamusta.
Tartuntatautihoitaja Jenni Santamäki kertoo, että alkuviikon tartunnoista noin puolet liittyy Loimaan Evankeliseen Kansanopistoon sekä Hirvikosken yhtenäiskouluun. Keskiviikkoaamusta hän ei osannut sanoa tarkkaa määrää, eli montako tartunnoista koskee kansanopistoa ja montako yhtenäiskoulua.
Osa kyseisten opinahjojen tartuntatapauksista saattaa liittyä toisiinsa, mutta esimerkiksi kansaopistossa todetun tartunnan tai tartuntojen lähdettä Santamäki pitää toistaiseksi epäselvänä. Hänen mukaansa kaikki Hirvikosken yhtenäiskouluun liittyvät tartunnat eivät ole uutta tartuntaketjua, vaan joukossa on myös perheen sisäisiä jatkotartuntoja. Hirvikosken yhtenäiskoulussa oli todettu koronatartuntoja jo aiemmin viime viikolla.
Tartuntojen johdosta sekä kansaopistossa että yhtenäiskoulussa on altistuneita, joiden tarkka määrä ei ollut tiedossa vielä keskiviikkoaamusta.

Alkuviikolla myös Kauhanojan koulussa on ilmennyt altistumisia. Santamäen mukaan kyse on tapauksesta, joka koskee perheen sisäistä tartuntaa. Hän arvioi, että Kauhanojan koulua koskevia altistumisia ja karanteenitapauksia on kymmenkunta. Tapauksen selvittely oli kesken keskiviikkona.
Muista alkuviikolla todetuista tartunnoista Santamäki toteaa, että tapausten joukossa on muun muassa perheen sisäisiä jatkotartuntoja, joiden lähde saattaa juontaa toiselle paikkakunnalle.
Oripäässä ei ole todettu tartuntoja alkuviikon aikana.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 250 ja Oripäässä 49 koronatartuntaa koko pandemian aikana.
Tarkkaa karanteenissa olevien määrää terveydenhuollolla ei ollut antaa keskiviikkoaamusta, koska Loimaan tapausten selvittely ja jäljitys olivat kesken.