AU taipui viimeisellä kympillä Ylivieskassa

0
Jani Luoma avasi viikonloppuna maalitilinsä liigassa. Hän odottaa jo vesi kielellä lauantain kotiottelua. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat pelasi kenties syksyn parhaan Futsal-Liigan ottelunsa viikonloppuna Vieska Futsalin vieraana. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon maalein 6-1, mutta lopputulos ei kerro juurikaan mitään ottelunkuvasta.

AU pelasi loistavan ensimmäisen puoliajan. Jo ensimmäisessä vaihdossa Tuomas Happonen kolisutteli ylärimaa, mikä oli alkusoitto viininpunaisten iloiselle hyökkäyspelille. Tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1. Pitkän bussimatkan Ylivieskaan tehnyt AU jopa hallitsi ensimmäisen jakson tapahtumia. Maalipaikoista olisi pitänyt ehdottomasti tehdä enemmän osumia, mutta vain Jani Luoma onnistui. Taituri iski poikkeuksellisesti päämaalin, kun hän voitti ilmataistelussa isäntien yli kaksimetrisen serbialaismaalivahdin.

Purppuralohikäärmeet aloitti myös toisen jakson pirteästi, mutta bensa loppui koneesta noin puolen tunnin kohdalla, jolloin Vieska pääsi rokottamaan parista merkkausvirheestä. Samoihin aikoihin myös Mikke Louhela loukkaantui, mikä oli pelimiehen tason tietäen isku joukkueen hyökkäyspelille.

Kun ottelua oli jäljellä viisi minuuttia, AU lähti rohkeasti hakemaan tasoitusta tyhjällä maalilla. Joukkue sai luotua hyvän maalipaikan takatolpalle, mutta Vieskan maalivahtikorsto ehti pallon tielle. Hän potkaisi pallon nopeasti toiseen päähän, jossa ammotti tyhjä maali, ja sinnehän se meni. Serbian maajoukkuerinkiin kuuluva kaveri toisti temppunsa, minkä myötä peli oli selvä.

Riskinotto ei tällä kertaa AU:lla kannattanut, mutta riskejä on pakko ottaa, kun pisteistä pelataan. Maalieroilla ei ole tällaisessa tilanteessa merkitystä. Vieska kaunisteli vielä ottelun loppulukemia puoli minuuttia ennen päätössummeria kuudennella maalillaan.

AU:n parhaana palkittu Jani Luoma kertoi omat mietteensä ottelusta, ja siitä, mikä alkukaudella on kiikastanut.

– Ennen peliä en tiennyt, mitä odottaa. Ajattelin, että vastassa saattaa olla kovia kavereita. Saimme ensimmäiseen vaihtoon kumminkin heti luotua maalipaikkoja, mikä toi itseluottamusta. Ja juuri sitä me tarvitsemme. Meillä ei ole ollut maalipaikoissa itseluottamusta. Ne tehot eivät tule sillä, että teemme harjoituksissa hitosti maalintekotreenejä, vaan itseluottamuksen kautta, Luoma aprikoi alkukauden tehottomuutta.

Ylivieskan reissulta oli hyvät saumat saada pisteitä mukaan, mutta hyvä pelaaminen ei konkretisoitunut tulostaululle. Luoma uskoo parempaan huomiseen.

– Tämä peli oli jo steppi eteenpäin. Väitän, että tästä on tosi hyvä jatkaa lauantain kotipeliin. Pikkuhiljaa niitä pisteitä tarvitsemme, mutta ainakin minä lähden itsevarmana Tornion kaatoon.

Kyseinen Tornio-kamppailu on lauantaina Loimaan liikuntahallilla klo 17.00. Tämä päättää AU:n lähes kahden kuukauden mittaisen tauon kotipeleistä. Otteluohjelmaa voi pitää melkoisen erikoisena, kun viiteen ensimmäiseen peliin viininpunaisille lankesi neljä vieraspeliä ilman minkäänlaisia järkeviä perusteluja.