AU:lla vaikea viikonloppu Futsal-Liigassa

0
Tuomas Happonen ampui viikonloppuna uransa ensimmäisen liigamaalin vapaapotkusta kierteellä alakulmaan. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilíjat kärsi viikonloppuna Futsal-Liigassa kaksi tappiota, kun lauantaina Tornion Palloveikot oli Loimaalla parempi maalein 3-7 ja sunnuntaina Liikunnan Riemu otti Jyväskylässä täydet pisteet lukemin 4-1.

Tappiot olivat niin sanotusti ei-toivottuja, sillä kumpikin vastustajista olivat alkukauden pelien perusteella sellaisia, joiden kanssa AU voi hyvinkin taistella samoista sijoituksista kauden loppupuolella. Lauantain kotipelin pilasi synkkä neliminuuttinen ensimmäisellä jaksolla. AU:lla ei ollut ensimmäiseen kymppiin mitään hätää Tornion matalatempoisen pyörityksen kanssa, mutta kun joukkue sai maalihanansa auki, niin se oli menoa.

Vierasjoukkue iski viisi maalia peräkkäin. AU puolusti huonosti erikoistilanteita ja laukauksia ei blokattu kuin näennäisesti. Peli oli pilalla. Kotijoukkue itse hukkasi omat maalipaikkansa jopa tragikoomisesti ja osoitti sen, miltä näyttää huono itseluottamus. Joukossa oli ylivoimahyökkäyksiä, mitkä päättyivät harhasyöttöihin ja esimerkiksi Riku Tamminen oli nokikkain maalivahdin kanssa, mutta laukaus jäi vaatimattomaksi parkettinuoliaiseksi.

Toiselle jaksolle AU tuli paremmalla tsempillä ja vei sen sentään nimiinsä. Kirin poikanen nostatti toiveita kotiyleisössä ja vaihtopenkin takana. Kapteeni Tuomas Happonen näytti mallia iskemällä tehot 2+1. AU sai kuulla maalibiisinsä ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun Happosen nappisyöttö löysi Jani Luoman maalin edestä. Luoma ei noista paikoista erehdy, vaan liikuntahallin pränikät maaliverkot joutuivat koetukselle.

Tuomas Happonen sai jo pelkästä maalisyötöstä peli-iloa selvästi, sillä vaisun ensimmäisen jakson jälkeen kaveri oli kuin uudestisyntynyt. Hän iski Alastaron toisen maalin kaukaa vapaapotkusta. Turha kikkailu jätettiin tällä kertaa pois, ja pallo suoraan sisäkierteisenä voimalla alakulmaan.

Alastaron kiri koki kolauksen, kun ToPV pääsi iskemään ottelun kuudennen maalinsa vapaapotkun jälkitilanteesta, mikä oli puhallettu heppoisin perustein. Liikuntahallin katsojat pääsivät todistamaan kauden tähän mennessä surkeinta tuomaripeliä. Tasapuolisuus loisti poissaolollaan, kun tuomarit kumarsivat viime kauden liiganeloselle todella naurettavilla tuomioilla, ja menivät vierasjoukkueen hyppelyihin vipuun. Siinä missä AU sai toisella jaksolla hurjat kaksi vaparia, niin ToPV sai niitä nelinkertaisen määrän. Pohjoisen miehet pääsivät ampumaan AU:n virhetilin täyttymisen jälkeen peräti kolme kymmenen metrin rankkaria. Niissä sihti ei vihreäpaidoilla ollut onneksi kohdillaan.

Tornio voitti lopulta ottelun kuitenkin ansaitusti, sillä AU ei pelannut tasollaan. Ottelun tärkeimmäksi anniksi jäi se, että avainpelaajat saivat onnistumisia. Alastaron kokoonpano oli kuitenkin kovin vajaa. Mikke Louhela yrittää toipua nillkkavammasta seuraaviin kotipeleihin. Akseli Mäkinen, Mikko Köönikäs ja Otto Rouhiainen olivat myös sivussa, koska eivät olleet pelikunnossa. Rei Hoda puolestaan on ollut yhtä vaille kaikista peleistä poissa armeijan vuoksi.

Sunnuntain Jyväskylän otteluun AU.n rinki kapeni entisestään, kun lauantain kokoonpanosta tippuivat vielä Jani Luoma, Janne Mäkinen ja Sami Happonen. AU lähti suoraan Tornio-pelin jälkeen Jyväskylään täten kuuden kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin rosterilla.

Iskuryhmä teki Riemua vastaan kaikkensa, mutta se ei riittänyt kuin 4-1-tulokseen. Riemu tuli otteluun kolmella kentällisellä ja sillä ei ollut alla ottelua lauantailta. Siihen nähden AU pysyi liikkeen puolesta yllättävän hyvin mukana, mutta lopussa polttoaine ei riittänyt enää kunnolliseen kiriin. Alastaron ainokaisen iski Juuso Loponen hyvän riistonsa jälkeen.

AU saa otteluista vapaan viikon hyvään saumaan. Rivit täytyy saada kasaan seuraavaan kotituplaan, sillä tuolloin vastassa on muun muassa muutama MM-kisatason pelaaja. Kuten aiemminkin todettua, AU tarvitsee kaikki parhaat pelaajansa, jotta se voi liigassa pärjätä.

Mikke Louhela palkittiin ennen Tornio-peliä viime kauden Ykkösen pistepörssin voitosta. Nilkkavamma piti hänet kuitenkin sivussa itse ottelusta. (Kuva: Henrik Siiskonen)