Bisonsille selvä voitto Korihaista

0
Juho-Matti Henttonen ja muu Bisons-joukkue pääsee jälleen tositoimiin, niin myös yleisö seuraamaan ottelua. Kuva: LL arkisto.

Korihait–Bisons Loimaa 53–73

Bisons Loimaa nappasi kauden toisen voittonsa miesten Korisliigassa lauantaina, kun joukkue haki voiton Uudenkaupungin Korihaista. Erinomaisesti puolustanut Biisoni-lauma voitti ottelun selvin numeroin.

Ottelun alku oli tahmeaa hyökkäyspeliä molemmilta joukkueilta. Bisons-kapteeni Juho-Matti Henttonen (14p) oli alusta saakka liikkeellä hyvällä jalalla ja voitti kerta toisensa perään korinalusväännöt. Ensimmäisellä neljänneksellä yleisesti takkuillut peli oli tasaista ja neljänneksen jälkeen Uudessakaupungissa taululla komeilivat lukemat 12-12.

Toisella neljänneksellä Bisons jatkoi tiukkaa puolustuspeliään. Korihait tekivät koko jakson aikana vain yhdeksän pistettä Bisonsin tehtaillessa vastaavasti 26 pistettä toiseen päätyyn. Edellisissä otteluissa pirteästi esiintynyt Zach Thomas (22p/14l) sekä kokenut Vesa Heinonen (12p/3l) johdattivat Biisoni-lauman peräti 17 pisteen karkumatkalle puoliaikaan mennessä.

Kolmas ja neljäs neljännes jatkoi ottelusta tuttua kaavaa. Korihait tuskailivat kaukoheittopelinsä kanssa säkittäen ainoastaan 14 %:n tarkkuudella kolmen pisteen heitot. Vaikka Korihait olivatkin vaikeuksissa kaaren takaa, eivätkä vapaatkaan heitot menneet sisään, ei sitä voi ainoastaan Korihaiden ”huonoksi heittopäiväksi” kutsua. Bisons teki puolustuksessa niitä asioita, mitä päävalmentaja Darko Mihajlovic haluaa. Joukkue oli aggressiivinen, laittoi pallolle paljon painetta ja pakotti Korihait jatkuvasti pois omalta mukavuusalueeltaan.

Bisonsin kauden toinen voitto irtosi loppujen lopuksi selvin numeroin 53-73. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Bisonsin parhaana palkittu kapteeni Henttonen kertasi ottelua seuraavasti.

– Lähdimme otteluun aggressiivisesti ja saimme Bojan Sarcevicin pois pelinrakentelusta. Levypallojen jälkeen pääsimme juoksemaan kenttää ja hyökkäyspäässä oli vapaata.

Päävalmentaja Darko Mihajlovic oli pitkälti samoilla linjoilla Henttosen kanssa.

– Ensimmäiseksi haluan kehua pelaajiani siitä että he ymmärsivät miten meidän tulee pelata tätä peliä. Emme saa hengähtää ottelussa hetkeksikään ja tänään pelaajat tekivät hyvää työtä läpi ottelun. Olimme energisiä ja ymmärsimme miten meidän tulee ottaa Bojan (Sarcevic) pois pelinrakentelusta. Se oli varmasti yksi avaintekijöistä ottelun voitossa. Pyrintö ja Nokia seuraavana vastassa ja tämä voitto antoi meille hyvää itseluottamusta tekemiseemme. Haluan kehua pelaajiani heidän asenteestaan harjoitteluun, vaikka olemme hävinneet pelejä viime aikoina. Olemme harjoitelleet hyvin koko viikon ja seuraavaan otteluun valmistautuminen alkaa pian.

Bisonsin seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 10.11., kun joukkue matkustaa Pyynikin palloiluhallille Tampereen Pyrinnön vieraaksi. Kauden avausottelussa Bisons oli Pyrintöä parempi kotikentällään lukemin 80-64, mutta paljon on Loimijoessa vettä virrannut tuon ottelun jälkeen ja ottelusta saadaan taatusti mielenkiintoinen.