Bisonsille tärkeä voitto

0

Miesten Korisliigassa pelaava Bisons Loimaa pilasi ex-mestarivalmentajansa Greg Gibsonin paluun Loimaalle, kun se kaatoi Gibsonin luotsaaman BC Nokian lauantain ottelussa lopulta lukemin 71-64.

 

Ottelu oli alusta asti juuri niin tasainen kuin odottaa saattoi. Kumpikin joukkue pelasi organisoidusti ja onnistumisia tuli molemmissa päissä kenttää. Puoliaikaan mennessä Bisons oli parhaimmillaan käynyt jo kymmenen pisteen karkumatkalla, mutta vierailijat kampesivat itsensä peliin mukaan ja johtivatkin pitkällä tauolla lukemin 35-39.

 

Bisonsin isoilla miehillä, Jonathan Gallowaylla sekä Juho-Matti Henttosella oli painittavaa läpi ottelun, kun vastassa oli sarjan levypallokuningas Arnaldo Toro. Jälkimmäinen palkittiinkin vierasjoukkueen parhaana pelaajana hännen kahmiessaan peräti 26 levypalloa. Toro tehtaili siihen lisäksi 12 pistettä. Henttonen puolestaan ajautui virhevaikeuksiin ja Galloway tuntui etsivän vielä parasta virettään uudessa kotisalissaan.

 

Vaikeuksista huolimatta Bisons onnistui pysyttelemään koko ajan iskuetäisyydellä nokialais-vieraistaan. Viimeisen neljänneksen Bisons kuittasi nimiinsä peräti 14-5 ja onnistui näin ollen puolustamaan kotikenttäänsä mallikkaasti. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic oli tyytyväinen joukkuuensa esitykseen.

– Onnittelut pelaajillemme vaikean Pyrintö-pelin kääntämisestä tämän päivän esitykseen. Olen iloinen siitä, kuinka hyvin harjoittelimme perjantaina ja onnistuimme valmistautumisessa tähän otteluun. Olimme tänään fyysisiä molemmissa päissä kenttää emmekä antaneet Nokialle helppoja koreja juurikaan. Vaikka Nokian hyökkäyslevypallot hieman meitä satuttivatkin, pystyimme vastaamaan toisessa päässä kenttää.

 

Voitolla Bisons nousi BC Nokian ohi sarjataulukossa sijalle 10. Bisonsin viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa pelataan keskiviikkona 17.11. kello 18.30 alkaen, kun Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan kotkalainen KTP-Basket.