Humppilalle harkinnanvaraista valtionapua, Oripää jäi ilman

0

LOIMAAN SEUTU Humppilan kunta saa kuntien harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta 395 000 euroa tänä vuonna. Kunta oli hakenut 430 000 euroa.
Valtioneuvosto päätti tämän vuoden harkinnanvaraisista valtionosuuden korotuksista torstaina, ja 30 kuntaa saa tukea yhteensä 30 miljoonaa euroa. Valtionosuuden korotusta haki kaiken kaikkiaan 82 kuntaa, ja haettu summa oli yhteensä noin 145 miljoonaa euroa.
Tänä vuonna Loimaan seudulta harkinnanvaraista haki myös Oripään kunta, mutta sille ei myönnetty avustusta. Oripää oli hakenut harkinnanvaraista 460 000 euroa.
Humppila ja Oripää hakivat harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta myös viime vuonna. Tuolloin molemmat kunnat jäivät ilman avustusta. Loimaan kaupunki sai harkinnanvaraista miljoona euroa viime vuonna. Tänä vuonna Loimaa ei hakenut avustusta.