Hurrikaani taisteli Suomen cupin lopputurnaukseen

0

Vantaa Ducks – Hurrikaani 2-3 (25-21,25-17,21-25,23-25,10-15)

Tiistaina ratkaistiin normaalin runkosarjan ottelun lisäksi paikka Suomen cupin lopputurnaukseen Tampereelle. Vantaa Ducksin isännöidessä Hurrikaania, näytti kotivoitto kahden erän jälkeen selvältä. Ducks oli tässä vaiheessa täysin pysäyttämätön. Kahden erän aikana vantaalaiset tekivät vain yhden suoran hyökkäysvirheen. Eikä Hurrikaanikaan huonosti pelannut. Sen toisen erän hyökkäysprosentti oli peräti 62, mutta siitä huolimatta se hävisi erän Ducksille kahdeksalla pisteellä! – Kaveri pelasi alussa äärettömän hyvin ja lähes virheettömästi. Vielä kolmannessakin erässä he tekivät vain neljä virhettä, hämmästeli Jussi Heino. Samalla Hurrikaanivalmentaja jakoi kiitosta joukkueelleen, että onnistuivat nousemaan tukalasta tilanteesta otteluvoittoon. – Saimme kolmannesta erästä alkaen Ducksin hyökkäyksiä paremmin kiinni verkolla. Vaikka suoria torjuntoja ei tullut paljon, niin vaimennuksia sitäkin enemmän.

Antti Ropponen (25 pist.) johdatti Hurrikaanijoukkuetta esimerkillään, mutta Aleksi Muukkonen (19 pist.) ja Luka Marttila (22 pist.) säestivät hyvin. Sen lisäksi Aleksi Kaatrasalo hyökkäsi 90% tehokkuudella, kirjaten otteluun 12 pistettä. – Ehdottomasti tämä oli kauden paras pelini. Koitin olla miettimättä liikoja, ja se näytti toimivan, Aku nauroi.

Hurrikaanin voiton arvoa nostaa se, että joukkue oli monta kertaa ottelun aikana haudan partaalla. Neljännessä erässä kotijoukkue johti jo 23-19, mutta siitäkin Hurrikaani selvisi. Se nimittäin teki kuusi pistettä putkeen ja siirsi ottelun ratkaisun viidenteen erään. Kaatrasalo oli neljännen erän voiton lisäksi tyytyväinen siihen, että erän jälkeisen vireen joukkue onnistui siirtämään vielä viidenteen.

Vierasvoitto katkaisi Hurrikaanin kahden ottelun mittaisen tappioputken. Samalla se sysäsi Ducksin jo viidenteen perättäiseen tappioon. Heinon mieltä otteluvoitossa lämmitti paikka cupin finaalitapahtumaan. – Tykkään pelata cup- systeemillä isoja merkityksellisiä pelejä. Nyt pääsemme tammikuun lopulla nauttimaan cup- tunnelmasta, Heino tunnelmoi.

Hurrikaani jatkaa Mestaruusliigan runkosarjan pelejä tulevana lauantaina Sastamalassa Valepan vieraana. Seuraavan kerran joukkue esiintyy kotipelissä 24.11. Karelian Hurmosta vastaan.

 

Valtteri Arra