Hurrikaanin kone käynnistyi liian myöhään

0

Valepa Sastamala – Hurrikaani- Loimaa 3-2 (25-15,25-20,20-25,19-25,15-10)

Hurrikaani- Loimaan moottori oli lauantaina kuin vanha diesel Mersu. Alussa kone yksi ja pätki, mutta lopulta käyntiin päästyään sitä ei meinannut mikään saada pysähtymään. Tällä tavalla Hurrikaani aloitti lauantaisen vieraspelin Sastamalassa Valepan vieraana. Ottelun alku viivästyi parisenkymmentä minuuttia, kun Valepa nosti pitkäaikaisen pelaajansa Antti Eskon pelipaidan Vexve- areenan kattoon.

Kun vihdoin ottelu saatiin käyntiin, Valepa otti kuskin paikan ja vei kahden erän ajan Hurrikaania kuin Kalle Rovanperä ajokkiaan Ouninpohjan erikoiskokeella. Välillä Valepan vauhti oli niin hurjaa, että heikompia katsomossa hirvitti. Mutta jälleen kerran pitkä erätauko muutti voimasuhteita. Oli Valepan vuoro siirtyä statistin osaan. Jos alussa Hurrikaanin pelaaminen oli heikkoa joka osa- alueella, kolmanteen erään se sai lentävän lähdön. – Meillä alussa laiva vuoti joka paikasta. Emme olleet ollenkaan pelivalmiina, ei liikkunut jalka, ei ollut ajatuskaan mukana, Jussi Heino ihmetteli. Ottelun alku oli hiukan samanlainen kuin tiistaisessa vieraspelissä Vantaalla. – En oikein tiedä, mistä meidän huonot ottelujen alut johtuvat. Osan voi laittaa nuoruuden piikkiin, Heino mietti.

Kolmannessa erässä Luka Marttila näytti jälleen, että 18- vuotias nuorukainen kuuluu Mestaruusliigaan. Santeri Välimaa tarjoili ja Marttila hyökkäsi ennakkoluulottomasti nimivahvaa Valepaa vastaan. Kaikkiaan mies saldosi neljään erään 17 pistettä. Ottelun alussa Marttila oli vaihdossa ja avaukseen pääsi Aleksi Muukkosen laituripariksi Tapio Toiviainen. – Tapsa on ollut viikolla harjoituksissa erinomainen, joten oli päivän selvää, että Tapsa aloittaa tänään, päävalmentaja paljasti.

Kun Valepan kolmikko Matias Tihumäki (20 pist.) -Sakari Mäkinen (24 pist.)- Jiri Hänninen (19 pist.) tehoili ottelun kaksi ensimmäistä erää, pääsi kolmannesta erästä alkaen Hurrikaani torjunnalla miehiin kiinni. Asiaa auttoi, kun Heino vaihtoi Mikko Suomalaisen tilalle Miro Leinosen. Leinosen oli tehokas myös hyökkäyspelillä, onnistuen seitsemän kertaa kahdeksasta hyökkäämään pisteen.

Ottelun neljäs erä oli yksi Hurrikaanin kauden parhaista eristä. Se riisui Valepan täysin aseista. Oma hyökkäyspeli oli lähes virheetöntä, samoin vastaanottopelaaminen. Kun Välimaan ei tarvinnut juosta pallon perässä pitkin kenttää, pääsi vieraiden hyökkäysarsenaali täyteen liekkiin. Marttila- Muukkonen- Ropponen nautti Välimaan passeista, ja sai näyttämään hallitsevan Suomen Mestarin vastaantulijalta.

Kangaskokolle tuli neljännen erän jälkeen pelko kotitappiosta, ja mies vaihtoi Tihumäen tilalle lähes koko kauden loukkaantuneena olleen kanadalaishakkuri Jerome Crossin. Huippufysiikalla varustettu Cross näytti, että ylistyspuheet miehestä eivät ole tuulesta temmattuja. Kanukki tehoili päätöserään seitsemän pistettä, ja turvasi Valepalle kotivoiton.

-Ihan ok peli muuten, mutta vastaanotto oli omalta kohdalta aivan kuraa, Marttila kommentoi. Vaikka mies loisti Valepan tasoista joukkuetta vastaan, enemmän liigadebytantin mieltä askarrutti vastaanottopelaaminen. – Pelasin vastaanotossa huolimattomasti ja tyhmästi. Jos kaveri syöttää noin kymmenen kertaa lyhyen, pitäisi niihin nyt mennä paremmin alle, Marttila tuskaili. Miehelle oli selvää, mitä tällä viikolla treenataan. – Pari kovaa fysiikkatreeniä ja sen jälkeen paljon vastaanottopelaamista. Siinäpä se, yleispelaaja päätti.

Tällä viikolla Hurrikaani pelaa lauantaina Akaassa.

Valtteri Arra