Hurrikaanin taistelu ei tuonut pisteitä Akaasta

0

Akaa- Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (23-25,25-20,25-20,25-23)

 

Hurrikaani- Loimaa matkusti lauantaina Akaaseen. Akaa- Volley juhlisti ottelussa kymmenvuotistaivaltaan, ja lähes täysi tupa sai nähdä laadukkaan ja jännittävän lentopallo- ottelun. Hurrikaani- Loimaa tuli parketille valmiina ja ahneena. Sille on kuluvan sesongin aikana ollut vaikeuksia ottelujen avauserissä, mutta tällä kertaa se onnistui kukistamaan kotijoukkueen. Akaa- Volleylle avauserä oli sille vaatimaton, vaikka pysyikin parin pisteen päässä koko ajan Hurrikaanista. ”Vain” kahden pisteen erätappiosta se saa kiittää vieraita, jotka lahjoittivat sille pisteitä omilla virheillä. Vasta 15 pelatun pisteen kohdalla akaalaiset saivat ensimmäisen kerran itse tehtyä pisteen, tämä tuli Urpo Sivulan ässäsyötöllä!

Läpi ottelun Hurrikaani hyökkäsi Antti Ropposen (22 pist. hyök% 53) kautta hyvin. Yhteispeli Santeri Välimaan kanssa sujui mallikkaasti, ja muutenkin Välimaa pelasi kauden ehjimmän passipelin. Välimaan pelaaminen oli järkevää ja rauhallista. Voiton kannalta joukkue jäi kaipaamaan Ropposen kaltaista pajavasaraa toiselta laidalta. Nyt Aleksi Muukkonen (10 pist. -4) vaihdettiin ottelun puolivälissä Lauri Vanhaseen, ja myös Luka Marttila (12 pist. +2). Kun normaalisti pistetilastoissa loistavat Muukkonen ja Marttila eivät päässeet normaaliin lentoon, keskipelaajat paikkasivat hyvin. Aleksi Kaatrasalo (9 pist.) ja Mikko Suomalainen (6 pist.) onnistuivat verkolla, niin hyökkäyksissä kuin torjunnoissa.

Sivulan lisäksi akaalaisten parhaimmistoa oli Sauli Sinkkonen, jonka vaarallinen leijasyöttö oli jatkuvasti Hurrikaanin harmina. Kesän maajoukkueessa pelanneelle keskipelaajalle merkattiin neljä ässää, jonka lisäksi mies hyökkäsi keskeltä vahvasti. – Tämä oli tämän joukkueen kauden paras peli, Jussi Heino mietti pelin jälkeen. Heinosta näki, että neljännen erän hyvän loppukirin jääminen hiukan kesken harmitti. – Olisi ollut kiva nähdä, miten he olisivat pelanneet viimeisen pallon, jos syöttö olisi pysynyt ruudussa, Heino jossitteli. Ottelupallotilanteessa 24-23 Vanhasen leijasyöttö karkasi leveäksi, joten viimeisen pisteen kotijoukkue sai Hurrikaanin lahjana.

Vaikka tällä kertaa pisteet jäivät Akaaseen, Hurrikaanin pelissä oli paljon positiivista. Vanhasen tulo kentälle toi koko joukkueen pelaamiseen rauhallisuutta, Suomalainen on pääsemässä viime kausien tasolle. Ropposen peli oli syöttöpelaamista lukuun ottamatta lähes täydellistä.

Heino sanoi ennen ottelua, että alla on hyvä ja ehjä harjoitusviikko. Se näytti olevan täysin totta. Joukkue oli valmis pelaamaan. Nyt aikaa ei ole aivan yhtä paljon, kun keskiviikkona Loimaalle saapuu kauden positiivisin yllättäjä Karelian Hurmos Joensuusta.

 

Valtteri Arra