Joulunaika on virallisesti täällä – torin joulunavaus kiinnosti

0
Perinteisen Loimaan joulunavauksen tähtiä olivat totutusti joulumuori ja joulupukki.

Loimaa/Kauppatori

– Jännää oli, Studio Supremen nuoret ilma-akrobaatit kertoivat esityksensä jälkeen.

He tekivät Loimaan joulunavauksen uutuusohjelmassa liikkeitä ylös ja alas ja joka lailla päin tehdyt traktorin aisoissa riippuneessa renkaassa ja liinassa saivat ansaittuja taputuksia torikansalta.

– Aika sissejä, huikkasi tuntemattomaksi jäänyt mies tytöille esityksen jälkeen ja Hertta Prusi , Kiia Leppämaa ja Kerttu Syrjälä arvioivat, että se oli kyllä paras kiitos.

– Joulupukki, puuro, poni ja mitä vielä, Amanda Heleä luettelee.

Loimaan iloisessa joulunavauksessa oli ollut kiirettä lapsenlapsen kanssa, jotta ehti kaikki nähdä ja kokea.

Lapsille kun tällaiset tapahtumat ovat niin tärkeitä, kuissi.

Grillimakkaraa hän tuli ostamaan vasta kun lapsukainen oli jo lähtenyt valmistautumaan yöpuulle.

Oli sitä aikuisillekin koettavaa. Turkulaiset Mika , Helmi ja Väinö Tamminen olivat tulleet viikonlopuksi kesäasunnolle vähän joulunavauskin mielessä.

Mika Tamminen oli kyllä pannut merkille senkin, että hevi-keikallekin Loimaalla viikonloppuna pääsisi, musiikinlaji kun muutenkin kiinnostaa.

– Puurolle mentiin ensin, kolmikko kertoo ja Helmi Tamminen iloitsee, että keskustassa asuva 93-vuotias äitikin kävi avaamassa joulua torilla, mutta lähti kyllä kotiin ennen lahjakortin arvontaa.

Loimaan Iloisena Joulunavauksena jo vuosia tunnetun tapahtuman järjestivät yhteistyössä Loimaan ja Alastaron Yrittäjät, Loimaan Seudun Yrittäjänaiset, Loimaan Kauppa- ja palvelut, Kauppakamari, Nuorkauppakamari, Loimaan kaupunki, Loimaan Lehti, Loimaan Nuotioloimut, MTK ja Loimaan Urheiluratsastajat.

Ohjelmassa oli yrittäjien puurotarjoilun ohella muun muassa musiikkia, jota tarjoili Half Dozen Band. Loimaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tarja Mäki-Punto-Ristanen toivoi puheessaan paikallisuutta jouluun ja sitä vauhditti myös Jouluhärdellin julistus sekä vain paikallisissa liikkeissä käytettäväksi kelpaava lahjakortti. Onnekkain arvonnassa oli tällä kertaa Jesse Suonsivu.

Loimaan Yrittäjien Vuoden tontun taikasauvan sai Jani Alhanen, jonka yritys Loimaan Silkkipaino luo monen muun yrityksen julkikuvaa erilaisin tuottein ja teippauksin.

Saviseudun samppiooni -kiertopalkinnon sai tänä vuonna Alastaron Urheilijoiden futsal-joukkue, joka nousi seitsemässä vuodessa viisi sarjaporrasta ja keväällä liigaan.

Loimaan Kauppa- ja palvelut -yhdistyksen Kauppalan kiitos -palkinnon sai yrittäjä Markku Helander, joka on rakentanut lyhyellä ajalla useita yrityshalleja Loimaalle ja löytyy monen hankkeen taustajoukoista.