KOPIT ”Eipä vakuuta Oripäänkään tienpito”

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Lämmin kiitos avusta ja myötäelämisestä, kun äidilleni tuli huono olo kauppareissulla tiistaina. Huimaus meni hetken istuskelulla ohi ja pääsimme turvallisesti kotiin.

Hyviä ihmisiä on

Maailmassa on sietämätön ristiriita. Valtion rikkauden pitäisi kasvaa, jotta nykyinen hyvinvointi voitaisiin ylläpitää. Näin ylläpidetään työpaikkoja, veroja ja sitä kautta ihmisiä. Talous kasvaa kun ihmisten kulutus kasvaa. Samaan aikaan on päivänselvää, että nykyisenkaltaista kulutusta pitäisi radikaalisesti vähentää, jotta pallomme säilyisi elinkelpoisena. Aineellinen hyvinvointimme on jo riittävä. Nyt olisikin jo muiden vuoro, heidän jotka elävät sietämättömässä köyhyydessä.

Taisto Levo

Mahtavaa että kokoontumisrajoitukset tuli voimaan nopeasti, myös bisonsin peleissä.

Keskusta tulee hyväksymään EU-taksonomian. Koska perheyritysten verovapaus on tärkein, mistä pidetään kiinni!

Suomi laskuun

Hei! Olen punainen Nopsa Libero. Kesästä asti olen ollut hylättynä ja kahlittuna Kirkonkylän koulun roskakatoksen vieressä. Tule ja pelasta minut!

Omasi

Kun tuli jääkelit muuttui rautatieaseman, linja-autopysäkin ja citynuokkarin parkkialueet nuorison toimesta jääralliradaksi. Suojatien yli lennetään autoilla. Vaarassa ovat parkkeeratut autot ja junalle pyrkivät jalankulkijat. Eikö alle 18-vuotiaiden pitäisi olla päivällä koulussa eikä asemanseudun paikoitusalueella jäärallia ajamassa? Ja kenelle kuuluu asemanalueen parkkipaikkojen ja tienoon siivous? Alue on kuin mikäkin kaatopaikka – ei tee hyvää Loimaan imagolle.

Sivusta katsonut

Koko EU:ssa ja myös Suomessa on yksi mielenkiintoinen kysymys mitä Suomessakaan poliittiset merkittävät puolueet äärivasemmiston Vasemmistoliitosta äärioikeistoon Kokoomukseen eivät esitä, eivät pohdi saati ota keskustelunaiheeksi. Ovatko sotaa, vainoa ja väkivaltaa pakenevien kannalta Venäjä ja Valko-Venäjä kotimaan tilanteeseen verraten turvallisia maita vai eivät. Kysymystä ei voi poliittisista syistä esittää, koska Venäjä liittolaisineen on leimattu viholliseksi. Ymmärrettävästi viholliselle ei voi antaa pienintäkään turvallisen paikan statusta vaikka sitten joutuisimme kollektiiviseesti kärsimään siitä päätöksestä olivatpa nämä maat sitten pakolaisen kannalta turvallisempia ja järjestyneempiä yhteiskuntia mitä heidän lähtömaansa. Turvallisesta maasta tulevahan voidaan palauttaa automaattisesti anomaan turvapaikkaa maasta mistä yrittää tulla rajan yli.

Reijo Rajala

Haaran pvy-juttuun liittyen (LL 23.11.). Maamiesseurasta ei löydy ns. yhteistä säveltä kaikille, siksi pvy on arvoiltaan pehmeämpi ja väljempi, ei ole pinta-alakysymys vaan periaatteellinen.

Teboilin Hannulle kiitos paineiden tarkistuksesta. Kyllä oli kiva jatkaa turvallisin mielin matkaa!

Firman auto

Hei YTK :n johto. Jälleen on juhlittu pyöreitä vuosia. Muistettiinkohan tällä kertaa myös niitä 12 jäsentä jotka olivat perustamassa kassaa kun viimeksi se taisi vallan unohtua…

Kysyn vaan

Päätoimittaja muistutti lukijoita vastikään siitä, että ”koppeihin” pitäisi kirjoittaa pääsääntöisesti paikallisia asioita. Varmaan ihan oikein, mutta kyseenalaistan hieman sellaisia koppeja, joissa naapuri moittii tai suorastaan mustamaalaa toista naapuria nimettömänä. Usein kopit ovat sellaisia, ettei niistä ota pirukaan selvää, kun esim. sanotaan, että ”taas päästit koirasi kuselle minun tontilleni, tiedän kyllä kuka olet”! Minun mielestäni henkilökohtaiset kaunat pitäisi kyllä hoitaa muualla kuin lehdessä! Ketä tällaiset jutut edes kiinnostaa? Mutta kun hallituksen politiikkaa arvostelee, kyse on nimenomaan maaseudun, maanviljelijöiden ja myös ja etenkin loimaalaisten asioista! Ja onhan Loimaan Lehteä lukemassa myös useita ministereitä, valtiovarainministeriä myöten. Osa jopa asuu Loimaan alueella. Itse olen saanut yllättävänkin hyvää palautetta juuri ko. kopeista. Myös Taisto Levo kirjoittaa lukijoita kiinnostavia juttuja, usein muusta kuin paikallisista asioista. Vaikken ihan aina olekaan samaa mieltä Levon kanssa. Usein kylläkin.

Matti Ojala

Hei, sinä lenkkeilijä joka lainasit sauvani Satakunnantien autokatoksesta, ole ystävällinen ja palauta ne pian takaisin, että mummo pääsee lenkille.

Tonttu katseli ikkunan takaa

Eipä vakuuta Oripäänkään tienpito. Melkoisia, auton rikkovia monttuja siellä täällä. Olimme valitettavasti pakotettuja käymään kylässä, koska hammaslääkäripäivystys oli keskiviikkona siirretty sinne.

Päästö- ja hiilinielukeskusteluissa käsitteet menevät usein sekaisin. Elävät kasvit ovat aina hyödyllisiä ilmakehän haitallisen hiilidioksidin sitojia.

Antti Nokso-Koivisto FM