KOPIT ”Mitä ihmeellistä on hernekeitossa?”

0
LL Arkisto

Huippudiili! Hyvä kirjoitus Sari Holappa sähkön hinnan vertailuista ja vaihteluista. Sama kokemus täällä. Lopputulema on, että omakotitalo-ja kerrostaloasujien kulutus on sen verran pieni ettei niillä kulutuksilla kannata vertailla ja vaihtaa. Käytetään vaan paikallista.

Valoisaa joulunaikaa

Voisiko kaupunki hiekoittaa jalkakäytävät ja pyörätiet hienolla hiekalla, jotta pyörän renkaita ei tarvitsisi vaihtaa joka viikko? Tällainen pieni toivomus, johon uskon muidenkin pyöräilijöiden yhtyvän.

Matti Ojala

Miksi loimaalaiset ravintolat tarjoavat hernekeittoa pannareineen niin usein, joka torstai? Mikä siinä on niin ihmeellistä?

70 vuotta hernekeittoa saanut

Tarkennusta Taisto Levon koppiin 25.11. Valtion rikkaus kasvaa vain ulkomaan kaupasta, ei rahan liikkumisesta valtion sisällä. Osa rahoista vähenee ostoista ulkomailta, osa menee ulkomaisten firmojen voittoihin ulkomaille, osa aurinkolomilla etelään, osa eri avustuksina ulkomaille. Verovarat eivät kasva verovaroin ylläpidetyillä työpaikoilla, eivät myöskään rahalainoista ulkomailta. Aineellinen hyvinvointi Suomessa on osalla riittävää, isolla osalla ei. Jos verrataan tosi rikkaisiin ulkomailla, ei Suomessa ole hyvinvoivia. Rutiköyhästä Suomesta ei tullut rikasta valtiota mämmiä myymällä, vaan myymällä sitä mitä ulkomailla haluttiin ostaa ja muutkin tämän saman voi tehdä. Perheen varallisuus lisääntyy vain perheen ulkopuolelta saadulla rahalla.

Tellu

Rokotettujen täytyy kyllä kans pitää maskia kaupoissa. He levittävät myös koronaa koska voivat sairastaa sitä tietämättään. Ei ne ketä ei ole rokotettu levitä koronaa koska he käyttävät maskia, ja näin olen suojelevat toisia. Kaikissa kaupoissa pitäis myyjillä olla myös maski ja niin kauan käytetään maskia kun koronaa on!

Koriksen ja lentiksen vois laittaa vaikka vallan tauolle, mitä niitä pelaamaan korona aikaan. Ja ainakin katsomo pitäisi tyhjänä pitää.

Olipa tosi mukava pubivisa Alastaron Bistrossa. Tietämystä koeteltiin, näemmä jäätiin koukkuun. Ensi keskiviikkona uudestaan. Piristävää kirkonkylään!

Naapurikuntalainen

Olinpa viikonloppuna Turun joulunavauksessa ja Vanhan Suurtorin joulumarkkinoilla, väkeä riitti ja oli ihana joulun tunnelma. Mutta mitä teki Oripää? Ensin meiltä vietiin viihtyisä kirjasto, sitten joulunavaus. Mitä seuraavaksi?

Turhautunut oripääläinen

Hulmilla ovat hyvät kokoontumistilat. Vain rapun kaide puuttuu.

MUOKATTU ma 29.11.2021 klo 15.30. Poistettu yksi koronakaranteeneja koskeva tekstiviesti.