Laaja etätyösuositus käyttöön, maskit työpaikoille

0
Laaja etätyösuositus poistuu, mutta terveysturvallisuudesta tulee edelleen huolehtia.

VARSINAIS-SUOMESSA otetaan uudelleen käyttöön laaja etätyösuositus. Lisäksi kasvomaskia tulee pitää sekä sisällä että ulkona, jos riittävä etäisyys muihin ei varmasti toteudu. Tämä koskee myös rokotettuja.

Maakunnan koronakoordinaatioryhmä antoi uudet linjaukset tiistaina. Varsinais-Suomen koronatilanne on huonontunut nopeasti viime viikkoina.

– On paljon työpaikkoja, missä ei voida tehdä etätyötä. Niissä pitäisi nyt ottaa kasvomaski mahdollisimman laajasti käyttöön, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä ohjeistaa.

Kouluissa ja oppilaitoksissa maskisuositus on voimassa peruskoulun 4. luokasta lähtien. Päiväkotihoidossa ja peruskouluissa henkilökunnan täytyy huolehtia kasvomaskin käytöstä.

– Tartuntoja on nyt paljon lapsilla ja nuorilla, joten varsinkin rokottamattomat lapset täytyy suojata, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala painottaa.

KOORDINAATIORYHMÄ toivoo, että valtioneuvosto arvioi mahdollisuutta nykyistä tehokkaampiin keinoihin estää ravintoloissa tapahtuvia tartuntoja. Koordinaatioryhmä puoltaa koronapassin käyttöä ravintoloissa ilman aikarajaa.

Ryhmä suosittelee myös, että pikkujoulujuhlia järjestettäisiin siten, että osallistujilta voidaan edellyttää koronapassia.