Loimaalainen Selim Temiz ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi

1

LOIMAA Kansalaisareena ry:n järjestämän Vuoden vapaaehtoinen -kampanjan yleisöäänestys on päättynyt. Kilpailun kymmenen finalistin joukossa on Selim Temiz Loimaalta. Hän saapui pakolaisena Turkista Suomeen vuonna 2018.

Selim kertoo olevansa vapaaehtoinen, koska hän on kiitollinen avusta, jota hän sai perheineen saavuttuaan pitkän ja väsyttävän matkan jälkeen vastaanottokeskukseen. Vastavuoroisesti hän haluaa olla avuksi muille Suomessa. Ihmisten auttaminen tuottaa Selimille iloa, ja palkinnoksi riittävät muiden ihmisten kiitokset.

– Jos joku selviytyy vaikeista ajoista ansiostani, tunnen olevani arvokas, Selim Temiz sanoo. Hän työskenteli fysiikan ja matematiikan opettajana Turkissa ja toivoo voivansa tulla opettajaksi myös Suomessa.

Selim Temiz aloitti vapaaehtoistyön Halikon vastaanottokeskuksessa vuonna 2018. Voimistelutaustansa ansiosta hän alkoi opettaa lapsille voimistelua kerran viikossa.
Lisäksi Selim alkoi opiskella suomen kieltä ja perusti YouTube-kanavan, jolla hän opetti oppimaansa muille. Tällä hetkellä kanavalla on jo noin 50 kurssia. Selim on myös lukenut suomenkielisiä kirjoja Zoomin välityksellä ja vastailee suomen kieltä opettelevien kysymyksiin Telegram-ryhmässä.

Akateemisen taustansa vuoksi Selim alkoi auttaa muita pakolaisia, jotka haluaisivat jatkaa akateemista uraansa Suomessa. Finpolar Kulttuurikeskuksen jäsenenä Selim perusti Finpolar Academic Network -työryhmän, joka kokoontuu viikoittain opiskelemaan suomea, lukemaan suomenkielisiä kirjoja ja keskustelemaan niistä sekä järjestää englannin kielen kursseja.

Selim on myös Suomen Kulttuurienvälisen Yhteisön (Sky) jäsen ja järjestänyt yhteisön tapahtumia.

Loimaalla Selim on järjestänyt muun muassa luentoja yläkoululaisille maahanmuuttajanuorille, lukupiirejä ja metsäretkiä.
Kampanjan muut finalistit tulevat Espoosta, Juvalta, Jyväskylästä, Kajaanista, Kouvolasta, Kuusamosta, Mäntsälästä, Raumalta ja Seinäjoelta.

Seuraavaksi kampanjan raati kokoontuu valitsemaan Vuoden vapaaehtoisen kymmenen eniten yleisöääniä saaneen ehdokkaan joukosta. Voittaja julkistetaan ja palkitaan kansainvälisen Vapaaehtoisten päivän alla 3. joulukuuta.

Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

 

 

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.